Поняття про оздоровчі систем і їх складові

Про матеріал
Презентація спрямована на розширення знань учнів про оздоровчі системи та їх складові.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про оздоровчі систем і їх складові

Номер слайду 2

Поняття про оздоровчі систем і їх складовіОздоровчі системи – комплекс усвідомлених доцільних дій, що спрямовані на збереження, зміцнення та відновлення здоров’я. Такі системи практикуються вже в стародавніх цивілізаціях Єгипту, Греції, Китаю, Індії . За довгий час свого існування людство винайшло безліч різних оздоровчих систем. Наприклад, є фізичні оздоровчі системи, які пропонують відповідні фізичні вправи і режим активної діяльності, є оздоровчі системи, у яких розроблені правила раціонального харчування.

Номер слайду 3

Поняття про оздоровчі систем і їх складовіЄ традиційні та сучасні оздоровчі системи. Традиційні системи існують багато століть, і навіть тисячоліття. Вони поширилися по всьому світу з країн, які мають культуру, що розвивалася довго і безперервно. Сучасні оздоровчі системи з’являються в країнах з молодою культурою, і час їх існування ще невеликий. Будь-яка система побудована зі взаємозв’язаних і взаємозалежних частин — компонентів. Оздоровчі системи можуть містити різні компоненти, тому існують різні системи збереження та відновлення здоров’я людини.

Номер слайду 4

Оздоровчі системи. Оздоровчі системи включають: Оздоровчі системи доводять, що здоров’я завжди буде надійним супутником людини, якщо вона розумно використовуватиме сили організму.

Номер слайду 5

Оздоровчі системи. Оздоровчі системи можна поділити на науково обґрунтовані й народні. Перші з’явилися внаслідок застосування теоретичних наукових знань, а другі сформувалися в процесі народної практики. На жаль, не всі оздоровчі системи добре продумані. Деякі з них ґрунтуються лише на одному оздоровчому методі. Тому, перш ніж щось обрати, ознайомтеся бодай із кількома оздоровчими системами.

Номер слайду 6

Складові оздоровчих системІснує велика різноманітність оздоровчих систем, але їх усіх об’єднують деякі загальні складові (компоненти). До них належать:

Номер слайду 7

Складові оздоровчих систем. Продовження…

Номер слайду 8

Йога. Йога в перекладі з санскриту означає союз, з'єднання, зв'язок, гармонія. Єднання душі людини з абсолютним духом чи божеством, індивідуальної свідомості з космічним розумом. Гармонія повного фізичного здоров'я і духовної краси людини. Сукупність методів, які сприяють створенню єдиної, цілісної особистості. Гармонія трьох начал людини: фізичного, розумово-емоційного, або психічного, і духовного. 

Номер слайду 9

Йога. Йогу практикують як нерелігійні люди так і учасники різних напрямків індуїзму та буддизму з метою керування психікою та психофізіологією індивіда задля досягнення обраного психічного й духовного стану. Йога  — езотерична система в індійській традиції, що несе в собі архетипну ідею духовного розвитку.

Номер слайду 10

Йога. Мета йоги — зміна онтологічного статусу людини у світі. У західний світ йога проникла в кінці 19-го — на початку 20 століття й здобула значну популярність у 1980-х як система фізичних вправ, хоча в Індії вона не тільки фізичні вправи, а має також медитативну й духовну складові.

Номер слайду 11

Ушу. Ушу — буквально означає «бойові мистецтва.»Традиційне ушу відноситься, переважно, до усього розмаїття китайських бойових мистецтв, які розвивалися протягом усієї відомої історії цивілізації Китай. Багато з цих мистецтв наврядчи можна побачити у сучасних змаганнях з ушу.

Номер слайду 12

Загартовування. Загартовування – це система гігієнічних заходів, спрямованих на підвищення стійкості організму до несприятливих впливів різних метеорологічних факторів (холоду, тепла, сонячної радіації, зниженого атмосферного тиску.

Номер слайду 13

Фітнес Фітнес – оздоровча система, яка забезпечу тренування серцево-судинної системи під контролем, коректну техніку дихання, тренування м’язів, що підтримують поставу та створюють підтягнутий зовнішній вигляд, тренування гнучкості та вміння розслаблюватись, раціональне, харчування, що забезпечує організм необхідною енергією

Номер слайду 14

Фітнес Виділяють п'ять основних компонентів фітнесу: сила, витривалість, аеробні навантаження (серцевосудинна витривалість), гнучкість та загальна особиста гігієна (правильне харчування, розпорядок дня, відпочинок, особиста гігієна, гігієна навколишнього середовища та праці…)

Номер слайду 15

Фітнес Фітнес, як спортивно-суспільна наука, виник в стародавні часи, і мав назву «фізична культура», який абсолютно жодним чином не торкався змагального поняття «спорт» і відповідав виключно за комплексний розвиток здоров'я, духовності, працездатності, ментальності та соціальності тієї чи іншої людини.

Номер слайду 16

Висновок1. Що таке оздоровчі системи?2. За якими критеріями слід підбирати оздоровчу систему?3. Які існують оздоровчі системи?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Переверзева Інна Євгенівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Нечаєва Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 листопада 2019
Переглядів
10849
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку