Презентація на тему: "Пожежа"

Про матеріал
Презентація спрямована на ознайомлення здобувачами освіти початкової школи з правилами поведінки під час пожежі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОЖЕЖА

Номер слайду 2

Треба завжди пам'ятати, що необережне поводження з вогнемможе призвести до найбільшої серед бід – ПОЖЕЖІ!ЗАПАМ'ЯТАЙ: Якщо у квартирі або будинку почалася пожежа, найголовніше - не панікувати!  Необхідно негайно повідомити про це пожежну частину: телефонуй за номером 101 – чітко і ясно назви адресу і місце виникнення пожежі. Повідом сусідів.

Номер слайду 3

Якщо є можливість, то спробуй погасити вогонь засобами, що є під рукою:    невеликі джерела пожежі можна гасити мокрою ганчіркою (ударами зверху) або мокрим віником (розмазуючи воду по палаючій поверхні);     якщо вогонь розростається, необхідно відкрутити усі крани з водою на повну потужність. Нехай вода переливається у ванну: зачерпувати воду відром з ванни швидше, ніж чекати, поки відро наповниться з крану;

Номер слайду 4

Номер слайду 5

    якщо у кімнаті є вазони з квітами, то землю з них можна використати для гасіння вогню;     не витягай з вогню предмети, що горять – це сприяє поширенню пожежі. Гаси вогонь (водою або піском) із країв до центру;     при гасінні пожежі намагайся не відчиняти вікна і двері, бо доступ повітря підсилить вогонь.

Номер слайду 6

Ознаки отруєння чадним газомзапаморочення;     блювота;     головний біль;     червоний колір обличчя;     непритомність

Номер слайду 7

Перша допомога при отруєнні чадним газом    Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.     Негайно викликати машину швидкої медичної допомоги за телефоном 103. Якщо вогонь палає у коридорі, на сходах тощо, і неможливо вибратися назовні, залишайся у своїй квартирі, щільно зачини двері, затули щілини мокрими ганчірками, повісь ковдру, килим або будь-що інше. В разі загоряння дверей твоєї квартири поливай їх зсередини водою. Якщо дим проникне до квартири, пересувайся якнайнижче до підлоги, там завжди є свіже повітря. Відчини вікно або розбий його вийди на балкон і голосно клич на допомогу.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
14 листопада 2019
Переглядів
1054
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку