Поради педагогу для зняття напруги

Про матеріал

Презентация містить практичні поради для вчителів. Яким чином можливо в короткий час відновити фізичні сили, енергію та психологічний спокій. Робота педагога має дуже високий рівень віддачі енергетики і вигоранню. Кілька вправ можуть допомогти втримувати баланс внутрішньої гармонії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поради для зняття напруги

Номер слайду 2

Гімнастика: Потягування - 1 хв.;Гімнастика для внутрішніх органів:- коловими рухами правої руки розтерти пальці на лівій руці, починаючи з мізинного. Потім те ж саме, зробити на правій руці ( по 4 рази кожен палець) - 3 хв. Гімнастика французької жінки: Стати спиною до стіни, торкаючись 5-ма точками, руки підняті вгору. Стояти так - 1 хв.

Номер слайду 3

Релаксація та спокій

Номер слайду 4

Налаштування ( за чаєм чи кавою) Сьогодні я почуваю себе значимою і цілісною особистістю;Сьогодні я люблю себе і мене люблять;Сьогодні я поставлюся з великою повагою до себе і оточення;Сьогодні я обов’язково почую теплі слова на свою адресу і буду радіти їм весь день

Номер слайду 5

Аромотерапія

Номер слайду 6

Дорога до школи. Найчастіше вчителі, ідучи на роботу, думають про ті труднощі, які на них чекають. Тому сама дорога до школи не видається їм привабливою. А якщо по дорозі на роботу:спілкування з природою (пташки співають для Вас, сонце світить для Вас, природа радіє тому, що Ви йдете по вулиці). Ви дієте на цей світ радісно і він на Вас так само. Дивіться на навколишній світ з любов’ю

Номер слайду 7

Підготовка до уроку. Дуже важливо який настрій ви принесете дітям. Тому за 5 хвилин до уроку, сидячи на стільці чи у кріслі, розслабтеся і закрийте очі, зосередьте свою увагу на власному диханні. Причому, не старайтеся спеціально керувати своїм диханням. Не треба порушувати його природний ритм. Посидьте так хвилину-другу.

Номер слайду 8

Релакс для голови. Одна з найпоширеніших скарг учителя - це головний біль,важкість в потиличній частині голови. Запропонована вправа допоможе зняти неприємні соматичні відчуття. Станьте прямо, вільно розправивши плечі, відкинувши голову назад. Постарайтеся відчути, у якій частині голови локалізоване відчуття важкості. Уявіть, що на вас громіздкий головний убір, який тисне на те місце, де важкість, або біль. Подумки зніміть головний убір рукою, виразно, емоційно киньте його на землю. Потрясіть головою, розправте рукою волосся на голові, а потім киньте руки вниз, наче позбавляючись головного болю.

Номер слайду 9

Я - жінка, дружина, мати Жінці-вчительці не вистачає внутрішньої розкутості, емоційної без­посередності, непередбачуваності — жіночої стихійності. Жінка-педагог проявляє себе зайве правильною і діловою. Зняти скованість, напруження, зайвий самоконтроль дозволить нескладна вправа „Я -жінка". У транспорті, чи по дорозі додому постарайтеся забути, що ви  вчитель.

Номер слайду 10

Перед сном. Важливо спокійною бути уже за 1 годину до сну. В цей час можна прийняти ванну, температура якої вища за температуру тіла людини, з ароматизаторами, морською сіллю; випити склянку молока з медом, щоб сон був міцним і спокійним. Розслабте всі м’язи «комірця», обличчя, посміхніться, похваліть себе за все, що ви зробили сьогодні і приємних вам снів!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
5 березня 2018
Переглядів
1079
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку