Поробки із залишкового матеріалу

Про матеріал

Позакласне заняття гуртка "Господарочка": виготовлення поробок із залишкового матеріалу

Перегляд файлу

Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 25

 

 

 

 

 

 

 Заняття гуртка «Господарочка»

 

«Виготовлення поробок із залишкового матеріалу»

 

Картинки по запросу елочные игрушки елка из бросового материала

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала: вчитель обслуговуючої праці

Калашник Валентина Миколаївна


Тема заняття: «Поробки із залишкового  матеріалу»

Мета заняття:  удосконалювати уміння та навички при роботі із залишковим матеріалом; розвивати творчу уяву, здібності, фантазію, дрібну моторику рук; виховувати  почуття відповідальності за свою поведінку в природі.

Хід заняття

І. Організаційний момент.

1.Формування груп. Учні об'єднуються в групи ( називають види залишкового матеріалу).

2. Розробка правил роботи групи. Вчитель записує маркером на папері формату А 2 правила, за якими групи будуть працювати (правила називають учні).

3.Вступне слово вчителя. Добрий день. Сьогодні  у нас відкрите творче узагальнююче заняття гуртка. До нас завітали гості, які хотіли б подивитися, як ви вмієте гарно працювати, які гарні поробки можна зробити із залишкового матеріалу.

У світі, мабуть, не знайдеться ні однієї людини, яка б не любила природу. Берегти цю красуню обов'язок кожного з нас. Є речі, які потрібні нам у повсякденні, а є ті, які були використані нами і вже не потрібні . Ми прагнемо від таких  позбавитися, викидаючи їх на смітник. Це різноманітні пластикові упаковки, ложки, виделки, пляшки, стаканчики тощо. Що саме можна з них зробити?

Відповідь учнів (прикраси для ландшафту, сувеніри, ялинкові іграшки тощо)

Залишковий матеріал може мати друге життя, треба тільки  додати трішки творчості та фантазії. На попередньому занятті гуртка ми вже виготовляли поробки із залишкового матеріалу.  Наша творча група підготувала цікаву презентацію з цієї теми. Пропонуємо переглянути її.  

 

II. Презентація творчої роботи учнів (домашнє завдання)

Слайд №1 Давайте подивимося, скільки часу потрібно для розпаду різних видів сміття. Наприклад: пластикові пакети можуть розпадатися до 100 років, пластикові пляшки до 450 років, картонна упаковка для молока – 5 років, шкіряне взуття – 25- 40 років, нейлонова тканина – 30-40 років, банка з під консервів - 50 років, а пінопласт зовсім не розпадається.
Слайд №2 Залишковий матеріал - це: пластикові пляшки, корки від пляшок, обгортки від цукерок, пластикові стаканчики, упаковки,  ложки тощо.

Слайди №3-7 Види поробок із залишкового матеріалу.

ІІІ. Виконання практичної роботи. Слово вчителя. Діти! Яке свято наближається до нас? Новий рік! Свято, яке любить вся родина. На             минулому занятті ми виготовили ялинки з пластикових пляшок. Сьогодні я пропоную вам прикрасити ялинки іграшками, які можна зробити із залишкового матеріалу. На столі кожної групи знаходяться потрібні для цього інструменти та матеріали. Бажаю вам творчого натхнення при виконанні практичної роботи.  

Слайд №8 Практична робота: виготовлення поробок із залишкового  матеріалу.

1.Інструктаж ТБ при роботі з ножицями, голками.

2. Виготовлення ялинкових прикрас.

3. Фізкультхвилинка

4. Презентація поробок.

ІV. Рефлексія. Слово вчителя. Діти! Який настрій панував у вас під час виконання завдання? Що запам'яталося найбільш? Яке враження від ялинки та прикрас, що зроблені вашими руками? (Відповідь дітей)

V. Підведення підсумків заняття. Вручення сувенірів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
6 березня 2019
Переглядів
2062
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку