«Портфоліо у вигляді сайту – відображення професійної діяльності сучасного вчителя»

Про матеріал
Сайт-портфоліо «Вчителька» створено з метою систематизувати всю корисну інформацію для вчителя інформатики в одному інтернет-ресурсі. Мета сайту-портфоліо - накопичення досягнень, відслідковування професійного прогресу, представлення діяльності і професійного розвитку. Завдання сайту-портфоліо: проаналізувати і узагальнити свою роботу; відобразити динаміку свого професійного росту; представити досвід своєї роботи найбільш повно і ефективно. Сайт-портфоліо - опис освітніх і професійних здобутків, який включає відомості про основні етапи навчання, професійного вдосконалення, включно з досягненими результатами, інформацію про участь у проектах, публікації, методичні розробки тощо. Структура сайту-портфоліо «Вчителька» Головна сторінка включає загальні відомості, опис педагогічного досвіду. Світлина 1. «Методична скринька» вміщує програми з предмету, календарно-планування, електронні підручники тощо. Світлина 2. Матеріали про олімпіади і конкурси, також різноманітні матеріали для учнів. Світлина 3. Сьогодні, коли значна кількість закладів освіти працює дистанційно, перед вчителями щодня постає проблема вибору онлайн-інструментів для створення карток, тестів, дидактичних ігор, з якими учні могли б працювати в асинхронному режимі і які були б для них цікавими, новими та захоплюючими. Я уклала добірку нових корисних ресурсів, які зможуть урізноманітнити дистанційні уроки.
Перегляд файлу

 «Портфоліо у вигляді сайту – відображення професійної діяльності сучасного вчителя»

   Сучасна школа в умовах переходу на національну модель освіти потребує «нового» типу вчителя — такого, що творчо думає, володіє сучасними методами і технологіями освіти, прийомами психолого-педагогічної діагностики способами самостійного конструювання педагогічного процесу в умовах конкретної практичної діяльності, умінням прогнозувати свій кінцевий результат.

   У вчителя має бути “досьє успіхів”, в якому відбиватиметься все цікаве і гідне з того, що відбувається в його житті. Таким досьє може стати сайт вчителя або сайт- портфоліо вчителя.

  Портфоліо вчителя - це спосіб фіксації, накопичення матеріалів, що демонструють рівень професіоналізму вчителя і вміння вирішувати завдання своєї професійної діяльності. Портфоліо вчителя показує рівень підготовленості педагога і рівень активності у навчальних та позанавчальних видах діяльності.

Форму його вибирає сам автор. Строгих правил ведення портфоліо немає. Це індивідуальна творчість.

Головне призначення портфоліо - продемонструвати найбільш значущі результати практичної діяльності для оцінки своєї професійної компетенції, такі, як реалізовані проекти, участь в олімпіадах і конкурсах, проведені педагогом дослідження.

Портфоліо дозволяє  проаналізувати, узагальнити й систематизувати результати своєї роботи, об'єктивно оцінити свої можливості та спланувати дії з подолання складнощів і досягнення більш високих результатів.

Головне призначення мого сайту-портфоліо - продемонструвати найбільш значущі результати практичної діяльності для оцінки своєї професійної компетенції, такі, як реалізовані проекти, участь в олімпіадах і конкурсах, проведені дослідження.

Мій сайт-портфоліо «Вчителька» за покликанням https://sites.google.com/view/skgg1972  створений із використанням комп’ютерних технологій на основі педагогічних досягнень  тощо.

Портфоліо  в перекладі з  англійської мови « папка, портфель», з  італійської- «папка з документами» або «папка спеціаліста».

Сайт-портфоліо  - це спосіб фіксації, накопичення матеріалів, що демонструють рівень професіоналізму та вміння вирішувати завдання моєї професійної діяльності. Портфоліо, в свою чергу, може зберігатись локально (бути доступним лише визначеному колу людей) та глобально (бути доступним для всього світу — для користувачів інтернету). Глобально доступне портфоліо інакше називається веб-портфоліо або Сайт-портфоліо.

Сайт-портфоліо «Вчителька»  створено з метою систематизувати всю корисну інформацію для вчителя інформатики в одному інтернет-ресурсі.

Мета сайту-портфоліо -  накопичення досягнень, відслідковування професійного прогресу, представлення діяльності і професійного розвитку.

Завдання сайту-портфоліо: проаналізувати і узагальнити свою роботу;

відобразити динаміку свого професійного росту; представити досвід своєї роботи найбільш повно і ефективно.

Сайт-портфоліо - опис  освітніх і професійних здобутків, який включає відомості про основні етапи навчання, професійного вдосконалення, включно з досягненими результатами, інформацію про участь у проектах,  публікації, методичні розробки тощо.

Структура сайту-портфоліо «Вчителька»

Головна сторінка включає загальні відомості, опис педагогічного досвіду.

Світлина 1. «Методична скринька» вміщує програми з предмету, календарно-планування, електронні підручники тощо.

Світлина 2. Матеріали про олімпіади і конкурси, також  різноманітні матеріали для учнів.

Світлина 3. Сьогодні, коли значна кількість закладів освіти працює дистанційно, перед вчителями щодня постає проблема вибору онлайн-інструментів для створення карток, тестів, дидактичних ігор, з якими учні могли б працювати в асинхронному режимі і які були б для них цікавими, новими та захоплюючими. Я уклала добірку нових корисних ресурсів, які зможуть урізноманітнити дистанційні уроки.

 

Сайт-порфоліо https://sites.google.com/view/skgg1972

 

                           Скрипник Г.Г.

docx
Додано
17 червня 2023
Переглядів
247
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку