Порушення прав людини. Механізми захисту

Про матеріал
Розробка з теми: "Механізм захисту прав людини", в матеріалах є також основні види механізмів захисту, та приклади організацій для зверенення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Порушення прав людини. Національні та міжнародні механізми захисту прав людини

Номер слайду 2

Міжнародні та національні механізми захисту прав людини – це спеціалізовані міжнародні або національні інструменти, організації та установи, які безпосередньо займаються захистом прав людини.

Номер слайду 3

Залежно від рівня реалізації механізмів захисту прав людини розрізняються:· універсальні механізм, які діють на рівні всього світу · регіональні механізми, що діють на території певного регіону

Номер слайду 4

До системи національних органів, які захищають і гарантують права людини й громадянина, входять:• Верховна Рада України;• Президент України;• Конституційний Суд України;• Кабінет Міністрів України;• центральні та місцеві органи державної виконавчої влади;• органи місцевого самоврядування;• Служба безпеки України;• прокуратура;• суд;• політичні партії та громадські організації, профспілки.

Номер слайду 5

Праналізуйте результати соціологічного дослідження, яке провів Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Про що говорять наведені дані? Чому така ситуація щодо уявлень про захист прав людини та його ефективність? Як можна поінформувати громадян про способи захисту прав людини?

Номер слайду 6

Громадські неурядові організації: Українська Гельсінська спілка; Український центр прав людини, заснований при Українській правничій фундації;Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна»;Харківська правозахисна група;Amnesty International та інші.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Україна ратифікувала Європейську конвенцію прав людини, яка набулачинності з 1997 р. Саме із цього часу на відносини громадян України зі своєюдержавою поширилася юрисдикція Європейського суду з прав людини.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Комітет сприяння захисту прав дитини - незалежна, некомерційна громадська організація, заснована в 1991 році. В своїй діяльності Комітет керується законами України, міжнародною Конвенцією про права дитини та своїм Статутом. Мета Комітету - сприяння захисту прав дитини у вирішенні проблем, пов`язаних з соціально-психологічними, духовними, медичними та правовими аспектами її життя. Комітет складається з 3 секцій:правової,психолого-педагогічної,медичної. До складу організації входять лікарі, психологи, педагоги та юристи, що безпосередньо працюють з дітьми та їх батьками.

Номер слайду 11

Європейський комітет захисту прав людини — орган Ради Європи , утворена для забезпечення виконання Європейської конвенції про захист прав і основних свобод людини 1950. Перебуває в м. Страсбурзі (Франція)  Комісія має право приймати до розгляду заяви, адресовані Генеральному секретареві РЄ будь-якою особою, неурядовою організацією або групою осіб, про порушення державою-учасницею прав людини

Номер слайду 12

Конвенція та протоколи до неї забороняють: • катування і нелюдське, або таке, що принижує гідність, поводження чи покарання; • смертну кару; • дискримінацію в здійсненні прав і свобод, які викладені в Конвенції; • вислання особи з території держави або позбавлення особи права в’їзду на територію держави, громадянином якої вона є; • колективне вислання іноземців.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ПОТОЧНИЙ РОЗГЛЯД ЄВРОПЕЙСЬКИМ СУДОМ З ПРАВ ЛЮДИНИ СПРАВ, ЗОКРЕМА І ЩОДО УКРАЇНИ Чому, на вашу думку, Україна лідирує за кількістю позовів до Європейського суду з прав людини?

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Опрацюйте матеріали презентації та підручника. Записати інформацію зі слайдів 2-4, 6, 10, 11 (назви організацій з захисту прав людини/дитини)Дати відповіді на питання зі слайдів 5 та 14 (письмово в зошит)

pptx
Додано
10 листопада 2020
Переглядів
4219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку