Пошук інформації у мережі Інтернет. Критичне оцінювання інформації.

Про матеріал
Презентація до уроку "Пошук інформації у мережі Інтернет. Критичне оцінювання інформації." 4 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пошук інформації у мережі Інтернет. Критичне оцінювання інформації.

Номер слайду 2

Повторення вивченого1. Що таке пам’ять компютера?2. Назвіть відомі вам носії інформації.3. Які види памяті існують?4. Що таке носії повідомлень?

Номер слайду 3

Інтернет — це глобальна мережа, яка об'єднує мільйони комп'ютерів і локальних мереж усього світу! З інтернету ми можемо отримати цікаві відомості та інформацію що нас цікавить. Що таке Інтернет?

Номер слайду 4

Пошук інформації що нас цікавить,відбувається за допомогою ключових фраз або слів. Пошук інформації в інтернетіКлючові слова – це слова та фрази, за допомогою яких система визначає, за якими пошуковими термінами показувати ваші оголошення.

Номер слайду 5

Браузери. Opera. Google. Mozilla Firefox. Safari. Веб-браузер - програмне забезпечення для перегляду веб-сайтів. Призначений для запиту веб-сторінок, їх обробки, виведення і переходу від однієї сторінки до іншої. Популярні веб-браузери: Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer, Safari, Chrome.

Номер слайду 6

Пошукові системи. Пошукова система (Search Engine) – це система, призначена для пошуку інформації в Інтернеті. Вона створена для впорядкування інформації та полегшення її пошуку. Користувач вводить запит в лінійку пошуку, розпочинає процес пошуку, після чого  отримує список посилань, що відповідають запитові. 

Номер слайду 7

Пошук інформації в інтернетіВікно браузера. Рядок пошуку. Рядок адреси. Відкриті вкладки

Номер слайду 8

Пошук інформації в ІнтернетіПід час пошуку може бути знайдено багато гіперпосилань. Більше десяти сторінок. Для переходу на іншу сторінку необхідно натиснути на номер відповідної сторінки

Номер слайду 9

Пошук інформації в інтернетіПлан пошуку інформації в ІнтернетіПідбери ключове слово або фразу. Організуй пошук. Проаналізуй результати пошуку. Збережи результати пошуку.

Номер слайду 10

Пошук інформації в ІнтернетіГіперпосилання вказує на веб-сторінку з певною адресою, як ярлик вказує на деякий файл або папку. Для того щоб простіше переходити від перегляду однієї веб-сторінки до іншої,використовують гіперпосилання.

Номер слайду 11

Пошук інформації в ІнтернетіПід час використання ресурсів Інтернету потрібно пам’ятати про небезпеки та дбати про захист особистих даних, захист від шкідливих програм і від загрозливого вмісту.

Номер слайду 12

Критичне оцінювання інформаціїМи отримуємо інформацію з ріжних джерел. Для того щоб цією інформаію можна було скористатися,вона повинна мати певні властивості.Інформація має бути. Зрозумілою(доступною для сприйняття)Актуальною. Достовірною. Цінною. Достатньою(отриманою своєчасно)(істинною,правдивою)(корисною для досягнення мети)(для прийняття рішення)

Номер слайду 13

Критичне оцінювання інформаціїУ передаванні інфомації завжди беруть дві сторони. Джерело інформаціїПриймач інформації

Номер слайду 14

Критичне оцінювання інформаціїРозглянь малюнки. У якому випадку подана інформація може переконати ,що мед – це корисний продукт? Поясни чому?Це мед,він мість фруктозу і глюкозу, а також значну кількість корисних мінералів і вітамінів. Це мед,він найсмачніший у світі!

Номер слайду 15

Критичне оцінювання інформаціїФакти і судження Факт – це твердження, правдивість якого доведена. Фактом також може бути подія,яка відбулася. Отже,факт,це достовірна інформація. Судження – це особиста думка людини, яку можна підтвердити або спростувати. У судженні людина виражає своє ставлення до певного твердження,обєкта або події.

Номер слайду 16

Зазвичай судження має емоційне забарвлення,завдяки якому людині можна навіяти,наприклад спотворене бачення події або повідомити неправдиву інформацію. Критичне оцінювання інформації

Номер слайду 17

Критичне оцінювання інформаціїЯкі з наведених висловлювань є фактами,а які – судженнями?Сьогодні температура повітря становить 12°CСьогодні нехолодно. У трикутники три сторони24 серпня, день Незалежності України. Зима найкраща пора року

Номер слайду 18

Критичне оцінювання інформаціїПоміркуй,хто яким джеролом інформації користувався. Які це мало наслідки і чому?

Номер слайду 19

Критичне оцінювання інформаціїПрактичні поради щодо оцінювання джерел інформації в інтернеті.1. На головній сторінці сайту дізнайся,для кого і з якою метою було створено цей сайт.2. Знайди іфномацію проте,кому належать права на цей сайт і як давно він існує.3. Зясуй,чи існує фізична адреса,контактні тедлефони для довідок.4. Переглянь дату останнього оновлення сайту

Номер слайду 20

Критичне оцінювання інформаціїПамятай. Розмістити матеріали у Всесвітньому павутинні може будь-який користувач Інтернету. Ці відомості, як правило, ніким не перевіряються. Деякі відомості можуть виявитися застарілими або неактуалними.

Номер слайду 21

Запитання для самоперевірки1. Чому слід перевіряти інформацію з інтернету?2. Чим відрізняються факти від судження?Як оцінити достовірність інформації, отриманої з інтернету?

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Круговая Татьяна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 вересня 2022
Переглядів
4740
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку