Пошукова оптимізація та просування вебсайтів

Про матеріал
Презентація створена за розділом 5.2 Речич Н.В. Інформатика : вебтехнології (вибірковий модуль для 10-11 класів, рівень стандарту) / Н.В. Речич. - Харків: Вид-во «Ранок» , 2020
Перегляд файлу

11 клас

imageimageПошукова оптимізація та просування вебсайтів

ЅЕО

imageimage(в д англ. Search Engine Optimization - пошукова оптим зац я) - маркетингове поняття, що охоплює ц лий комплекс заход в. Це процес коригування НТМL-коду, структури та текстового наповнення(контенту) сайта; контроль зовн шн х чинник в на в дпов дн сть вимогам алгоритму пошукових систем.

Мета ЅЕО

imageimage
п двищення рейтингу сайта в пошукових системах та залучення траф ку.

Завдання ЅЕО

п дняти вебресурс у топ за результатами пошукової видач за конкурентними запитами користувач в.

соціальні

мережі

imageimageоптимізація

                                                                                                            стратегія                       image                                трафік

побудова

вебдизайн зв'язків

imageimageРоботи з позиц онування сайта в пошукових системах - це один з найважлив ших заход в щодо залучення ц льової аудитор ї. Особу, яка проводить роботу з оптим зац ї вебсайт в,

називають оптим затором (ЅЕО-Manager).

imageimageОсновною пошуковою системою у св т нин є Google. Популярн сть Google у б льшост країн становить понад 60 %, в окремих європейських країнах - понад 90 %. Алгоритм розрахунку авторитетност , який використовує Google, це PageRank. В н застосовується до бази документ в, пов'язаних г перпосиланнями, призначає кожному документу чисельне значення, що характеризує його савторитетн стьа (що б льше посилань на стор нку, то важлив шою вона є).

пошукова система

imageimage
повн стю автоматизований механ зм, який глибоко сканує вс задан сервери (в дкрит для сканування)  збирає ндекс-нформац ю про те, що  де (на як й веб-стор нц ) виявлено.

imageimage
Для чого потрібна оптимізація та просування?

Оптим зац я та просування сайт в у пошукових системах мають забезпечити використання ключових сл в у контекст , заголовках  мета-даних.

робота пошукової системи

imageбраузероподібна програма, яка завантажує вебсторінки

Crawler (краулер, мандрівний» павук)

програма, яка автоматично проходить по всіх посиланнях, знайдених на сторінці indexer(індексатор)

imageпрограма, яка аналізує вебсторінки, скачані павуками database(база даних)

сховище викачаних і оброблених сторінок

search engine results engine(система видачі результатів) система витягує результати пошуку з бази даних web server(веб-сервер)

вебсервер, який здійснює взаємодію між користувачем та іншими компонентами пошукової системи

пошуковий робот

imageimage(також англ. web crawler, англ. web spider) — програма, що є складовою частиною пошукової системи та призначена для перегляду стор нок нтернету з метою введення нформац ї про них (ключових сл в) до бази даних. Пошуков роботи зд йснюють загальний пошук нформац ї в Інтернет .

imageimage
За введеними словами пошукова система шукає стор нки, з ставляє їх  ранжує, визначає релевантн сть конкретної стор нки за введеним запитом (тобто наск льки повно документ в дпов дає критер ям, зазначеним у запит користувача).

Пошукова оптим зац я передбачає два етапи.

етап 1

imageimage
Збирання семантичного ядра. П д час добирання вс х сл в вибираються ключов словоформи, що додаватимуть в дв дувач в на сайт. Водночас зд йснюється анал з ринку сайт в, як наявн в топ-видач . Збирання ключових сл в для написання внутр шн х текст в можна виконати за допомогою як платних, так  безкоштовних програм.

етап 2

imageimage
Написання на основ семантичного ядра контенту, що в дпов датиме запитам користувач в  розв'язуватиме проблеми в дв дувач в сайта. Водночас к льк сть ключових сл в у сп вв дношенн до загальної к лькост тексту не має перевищувати 3-5 %.

просування сайта

imageimageкомплекс заход в щодо зб льшення в дв дуванност вебресурсу ц льовими користувачами. Метою будь-якого просування є зб льшення сп вв дношення в дв дувач в сайта, як вчинили оч кувану д ю, до вс х в дв дувач в (подається у в дсотковому вираженн ).

способи просування сайта

створення та просування новин у серв сах створення та п дтримка популярної теми в соц.мережах

imageimageпросування за допоомоою форум в орган зац я конкурс в та опитувань спонукання користувач в до посилання на ресурс через створення ц кавого  нформативного для користувача контенту

написання й просування статей у тематичних соц.мережах

imageдомашне завдання

Виконати тест наурок

pdf
Додано
14 березня 2023
Переглядів
216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку