Посиденьки у фітобарі

Про матеріал
Позакласний захід для 2 класу "Посиденьки у фітобарі" Розвивати здібності дітей, виявляти обдарованих учнів, стимулювати їх творче самовдосконалення, творчу активність, дати їм ґрунтовні, міцні знання, озброїти їх практичним розумінням основ наук, підвищити їх інтерес до предмета, допомогти у виборі професії – це завдання, які дає можливість реалізувати позакласна робота.
Перегляд файлу

 

 

Посиденьки у фітобарі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала вихователь ГПД

Мирослава РУСИН

Збаразький ліцей ТОР

 

 

-          Доброго дня всім.

Сьогодні учні 2-го класу запросили вас на Посиденьки до Фітобару.

Що означає слово «фіто»

Перша частина слова означає рослина, а друга – це зона, де можна посмакувати напоями із трав.

Отже сьогодні ми з вами поговоримо про чаї. Але не про китайські, цейлонські чи дорогі байхові.

Миз вами посмакуємо чаями із трав, які подарувала нам наша рідна українська земля. Із трав, які надихають, заспокоюють, додають сил та життєвої енергії.

-          Привіт усім, привіт усім!

І доросли і малим,

Ми раді в барі вас вітати,

І чудо-трави запропонувати.

-          Бо чай із них здоров’я і краса

Біленьке личко, довга коса

Хутчій збирайтеся, народ

Чай приготуєм от-от-от

-          Отже починаємо. Сьогодні ви почуєте розповіді про трави, у нас смачне чаювання та релаксуюча музика.

-          Сьогодні ми з вами поговоримо про трав’яні чаї, які найбільш корисні і найбільше використовують для здоров’я.

-          Заспокійливі чаї.

-          Вітамінні чаї,

-          Чаї, які збадьорюють.

-          А тепер дітки нам розкажуть про заспокійливі чаї

-          Я розкажуть вам про м’яту, чаї з м’яти вживають ввечері після напруженого дня. Вона містить каротин, органічні кислоти, аскорбінову кислоту. Чай з м’яти заспокоює нервову систему, активізує ріст м’язів та допомагає роботі серця.

-          А я розкажу вам про мелісу. Меліса позитивно діє на нервову систему, покращує настрій. Допомагає подолати безсоння. Рослина містить у собі бурштинову кислоту, цинк, залізо, калій, які дуже потрібні для нашого організму.

-          А я розкажу вам про глуху кропиву. Її також можна використовувати для заспокійливих чаїв. Це природнє снодійне. У ній багато вітаміну С. А ще глуху кропиву можна використовувати більше, як при 50 хворобах.

-          А я розкажу вам про липу. Так, так, липу також використовують для зняття стресів. Цвіт липи містить у собі багато ефірного масла, яке поширюється по повітрю і заспокійливо діє на н\с. Тому прогулянки алеями нашої школи у той час, коли цвіте липа принесуть користь для нашого організму. Липа дуже корисна.

Пісня «Під небом синім»

-          Далі ми прослухаємо про вітамінні чаї:

-          Я вам розкажу про шипшину. ЇЇ плоди входять до складу вітамінних чаїв. Ця рослина є джерелом вітаміну С, аскорбінової кислоти, заліза, марганцю. А ще з шипшини виготовляють цілющий сироп-холосас. Споживають її у вигляді сиропів, відварів, соків.

-          Сьогодні я вам розкажу про користь листя смородини. У листі чорної смородини є вітаміни (С, В1, В12, В6) мікро і мікроелементи, які піднімають імунітет всього організму. Листя і ягоди смородини дуже корисно вживати у чаї щодня.

-          А я підготувала розповідь про квіти кульбаби. Здавалося б прості квіти кульбаби, а які корисні і багаті на вітаміни А,К,С,Е, а також кальцій, залізо, магній. Квіти корисні як у чаї так і у салаті. А ще з квітів кульбаби готують мед.

-          А я вам хочу розповісти про користь лісової суниці. Листя і плоди містять дуже багато вітамінів, вона знижує цукор у крові. У цій рослині багато вітаміну С,- тому вона є захисною силою організму. Лісова суниця покращує апетит, впливає на кровотворення.

-          Добрий день, вітаєм вас,

в цей святковий гарний час,

Ансамбль «Грація» танцює

Вам свої усмішки дарує,

Шановні пани та панянки

Для вас дитячі забавлянки.

-          Танок «Українське свято»

-          Настав час познайомити вас із травами, які збадьорюють організм.

-          Трава полину. Дуже корисна і поширена по всій Україні трава. В перекладі з латинської полин означає «гіркий, але цілющий». У ньому є ефірні олії, дубильні речовини, вітаміни групи А, В, С. Хто вживає чай з полину щодня, той позбудеться назавжди тромбів.

-          А я вам розкажу про звіробій. Це чудовий засіб від багатьох хвороб, він має масу корисних елементів, вітамінів, нікотинову кислоту, яка дуже корисна для серця. Звіробій дуже ціниться ще у косметології. А для дітей ще корисно спати на траві звіробою.

-          А я вам хочу розказати про чудову лікарську рослину іван чай. Чай із цієї рослини пили відразу після пробудження. Це напій богатирів, що заряджає силою і бадьорістю на цілий день. Ще ця рослина є медоносною. Іван чаю є 14 видів.

-          Я ще вам розповім про лікарську ромашку, або рум’янок. Це  унікальна рослина, яка має безліч корисних речовин. Чай з ромашки використовують більше, як при 100 хворобах, інгаляціях, хворобах очей. А для діток дуже корисні крім чаю, ванни із ромашки.

-          Молодці діти. Ви познайомили нас усіх із цілющими травами нашої української землі. Ви чудово справилися із завданням і допомогли мені заготувати усі ці трави.

-          А тепер нове завдання, яке ви мені допоможете виконати.

Зараз в нашій країні не прості часи, іде війна… Ми маємо можливість разом з вами спокійно жити, працювати і навчатись. На сторожі нашого спокою стоять солдати. Вони боронять нашу рідну Україну від окупантів. На дворі холодно і сиро, наші хлопці в холодних окопах і я думаю чай, який ми їм підготуємо і передамо їх зігріє, збадьорить і допоможе перемогти.

У нас є спеціальні мішечки для чаю «Мішечок спокою», «Мішечок вітамінів», «Мішечок бадьорості» і ми всі разом будемо їх наповнити.

-          Діти, якщо деякі трави потрібно подрібнити то легенько, своїми ручками зробіть це.

(всі разом наповнюємо мішечки) я попрошу дорослих долучитися

-          Всі великі молодці. Ось ми всі разом підготували різдвяний подарунок для наших солдатів.

-          А тепер настала пора заварювати чай. Поки ми готуємо відвар давайте пригадаємо правила пиття чаю.

  1. Стіл накривають кольоровою скатертиною.
  2. Букет на середині стола має бути невеликим.
  3. Паперовими салфетками витирають руки і губи
  4. Цукор беруть ложечкою, лимон окремо виделкою
  5. Торт, тістечко чи печиво кладуть у тарілку
  6. За чайним столом можна обговорити цікаві події, фільми, книги.

(всім заварюємо чай, каву). Поки чай настоюється ми заспіваємо пісню.

Діти співають пісеньку «Я-українка» (бажаєм вам добра лшюбові)….

-          Запрошуємо всіх на смачне чаювання.

 

docx
Додано
17 січня
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку