Послідовність створення пейзажу "Будинок на озері"

Про матеріал
Хто не мріяв би на стіні у вітальні мати картину з пейзажем в спокійних тонах, монохромну? Вона радісно зустрічала б і проводжала, дарувала б впевненість, що все гаразд. Спокій та тиша вітають у повітрі, даруючи озеру особливий шарм. Ніби час застиг у нерухомості, а природа сама підкреслює свою неповторну красу... Створення монохромного зимового пейзажу пропонується учням 6-7 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Послідовність створення пейзажу «Будинок на озері» . Презентацію підготувала вчитель образотворчого мистецтва Люботинської ЗОШ I –III ступенів №4 спеціаліст першої категорії Вакар Тетяна Леонідівна

Номер слайду 2

Пейзаж — це жанр в образотворчому мистецтві, в якому об'єктом зображення є природа. Ми будемо малювати лише двома фарбами: темно-сірою та білою1. Великими мазками віяловим пензлем накладаю темно-сіру та білу фарби. Розгладжую накладені фарби віялом. Штампую ребром віяла дерева. Висвітлюю верхівки дерев. Світлою сірою малюю галявину.

Номер слайду 3

2. Додаю попереду лісу більш темні яскраві дерева (штампую ребром віяла). Показую засніженість дерев, висвітлюю верхівки.

Номер слайду 4

3. Додаю біліла берегу. Воду сірим кольором віяловим пензлем малюю вертикальними мазками, потім їх розгладжую

Номер слайду 5

4. Ще більше білого додаю снігу, між галявинками малюю темну канавку. 5. Краще розгладжую воду віялом, додаю горизонтальні легкі розводи на воді.

Номер слайду 6

6. Додаю траву, висвітлюю верхівки.7. Малюю хату, дерев'яний паркан.8. Додаю набризк білою фарбою .

Номер слайду 7

Успіхів і натхнення!

pptx
Додано
7 жовтня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку