Послідовність виготовлення новорічної прикраси ЧОБІТКА

Про матеріал
Презентація послідовності виконання новорічної ялинкової прикраси. Тема: "Послідовність виготовлення новорічної прикраси ЧОБІТКА"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ЯЛИНКОВОЇ ПРИКРАСИ «ЧОБІТОК»Підготувала вчитель технології і трудового навчання гімназіїї №2 місто Ізмаїл Ізмаільського району Одеської областіОзнобишина В. П.

Номер слайду 2

У всіх нас найприємніше з усіх свят, повне надій і очікувань звичайно – новий рік! М'які іграшки - це кращий подарунок за словами їхніх безпосередніх користувачів - дітей. Але м’які новорічні іграшки - не обов'язково дитяча прерогатива, ними можуть користуватися і дорослі. Новорічні м'які іграшки - окремий напрямок іграшкової індустрії. Адже в м'яких іграшках новорічної тематики немає вікових обмежень і особливих вимог до реалістичності образу. Для м'якої новорічної іграшки найголовніше, що б вона всім своїм виглядом повідомляла про наближення довгоочікуваного свята. Це може бути і казковий персонаж, і тварина, і взагалі хто-то вигаданий, головне, що б були присутні елементи новорічної символіки. ТАКІ ПРИКРАСИ НЕСУТЬ ЗАРЯД ПОЗИТИВА, РАДІСТЬ, ТЕПЛО І СВЯТКОВИЙ НАСТРІЙ!

Номер слайду 3

ПЕРЕД ПОШИТТЯМ ІГРАШКИ ОБОВ’ЯЗКОВО ТРЕБА ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПРАВИЛАМИ ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ: Перед початком роботи треба підготувати своє робоче місце: 1. Голки і шпильки тримати у спеціальних коробках, при шитті користуватися гольницями; 2. Перед роботою та після неї перелічувати голки і шпильки; 3. Передавати голку треба разом з ниткою, зав’язаною у вузлик; 4. Не брати голку до рота, не заколювати у власний одяг, не залишати у виробі. 5. Якщо голка зламалась, її уламки обов’язково викинути на смітник. 1. Стежити, щоб НОЖИЦІ лежали праворуч зі стуленими лезами, спрямованими кільцями до учня; 2. Не користуватися тупими та іржамими ножицями; 3. Передавати ножиці кільцями вперед. 4. Нитку відрізувати ножицями, а не відкушувати; 5. Ножиці зберігати у футлярі. У портфелі ножиці тримати ТІЛЬКИ в горизонтальниму положенні. Санітарно-гігієнічні вимоги при пошитті м’якої іграшки:1. Робоче місто має бути добре освітлюватися;2. Світло має падати з лівого боку або прямо на відстані 30-40 см від очей;3. Найкраще працювати при денному світлі;4. Обов*язково робити перерви і гімнастику для очей.

Номер слайду 4

1 деталь – прямокутник: довжина 11 см, ширина 6 см. 2 деталь – прямокутник: довжина 4 см, ширина 3 см.3 деталь – прямокутник: довжина 7 см, ширина 2 см.4 деталь – трикутник: довжина 3 см, ширина 3 см. ПОСЛІДОВНІСТЬ КРЕСЛЕННЯ ШАБЛОНА ЧОБІТКА:

Номер слайду 5

Переносимо шаблон на тканину простим олівцем:

Номер слайду 6

Вирізаємо деталі, З’єднуємо шпильками:

Номер слайду 7

Пришиваємо швом «вперед голку» манжети та п’яти:

Номер слайду 8

прикрашаємо чобіток сніжинками, намистинами, блискітками та пришиваємо петельку:

Номер слайду 9

Підготовленні (дві) деталі чобітка з’єднуємо швом «вперед голку», якщо є бажання наповнюємо наповнювачем:

Номер слайду 10

Моделі-аналоги новорічних іграшок:

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Інкл
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку