Добірка майстер-класів із цікавими ідеями створення яскравих годівниць для птахів.

Надворі сніжить. Морози не тільки не вщухають, а й посилюються. Попереду ще майже два зимові місяці. І якщо нам, людям, взимку часто холодно і незатишно, то пташкам, які залишаються у наших краях на зимівлю, ще й бракує їжі. Чому б не зробити добру справу і не підгодовувати їх?

Запропонуйте школярам разом змайструвати оригінальні годівниці, які допоможуть пташкам пережити холодну пору року.

Редакція освітнього проекту «На Урок» дібрала низку оригінальних ідей, утілюючі які, ви зможете залучити до майстрування годівниць учнів будь-якого віку. Участь у загальній добрій справі допоможе кожній дитині розкритися і проявити свої творчі здібності, а також сприятиме створенню дружньої атмосфери у класі.

Святкова ялинка – годівниця для птахів

Новорічні свята ще тривають! У деяких сім'ях напередодні виготовили власноруч традиційний український дідух, але так історично склалося, що зараз більшість українців підтримує європейську традицію прикрашання новорічної ялинки.

А чи знаєте ви, що прикрашена ялинка може не тільки радувати око, але й приносити користь? Як це зробити?

У вас є на шкільному подвір'ї ялинка? Якщо немає – не біда, у пригоді може стати будь-яке дерево чи кущ!

Справжнє святкове оздоблення можна зробити, підвісивши до гілок на мотузочках яблука, шматочки апельсина чи гарбуза. Також оригінальні фігурки-прикраси можна зробити, закріпивши на шишках різноманітне насіння за допомогою спеціальної клейкої суміші із борошна, желатину і води. А нанизавши на волосінь ягоди шипшини, горобини, обліпихи чи зерна консервованої кукурудзи, можна змайструвати яскраві гірлянди!

Таким оздобленням із задоволенням поласують пташки! А робити такі прикраси надзвичайно захопливо і весело!

Прикраса із насіння

Красиві, до того ж їстівні для пташок ялинкові прикраси можна зробити зі звичайного насіння! Для цього вам знадобляться прості підручні матеріали: суміш із різноманітного насіння, дитячі формочки для піску, мотузочки, вода, желатин і борошно. Таку прикрасу під силу зробити навіть дошкільнятам!

Чим більше формочок, тим більше оригінальних іграшок-прикрас можна створити! Так, наприклад, можна зробити іграшкові прикраси у формі кульки. А додавши кольорові нитки, ґудзики чи іншу фурнітуру, із зернових формочок можна зробити тваринок або веселих чоловічків!

Годівниця з паперової пляшки для молока чи кефіру

Зі звичайних картонних пляшок можна створити оригінальні годівниці! Зробивши відповідні надрізи та додавши потрібні елементи, можна змайструвати кормушку у вигляді пташки, тварини, будинку, робота тощо. Дозвольте школярам проявити уяву та реалізувати творче мислення!

Також пропонуємо інші ідеї виготовлення годівниці з картонних коробок:

Годівниця з овочів та фруктів

Швидко можна створити яскраву годівницю для птахів, взявши за основу фрукти чи овочі з твердою шкіркою. Візьміть, наприклад, апельсин чи гарбуз.

Будиночок-годівничка з паличок для морозива

Звичайні дерев'яні пласкі палички можуть стати чудовим матеріалом для майстрування годівниці. А поєднавши дерев'яні елементи з картоном і розфарбувавши готовий виріб у яскраві кольори, ви отримаєте чудовий результат!

Додаткові ідеї виготовлення годівниці з дерев'яних паличок для морозива:

Зруб для птахів

Старші школярі можуть змайструвати годівницю у вигляді зрубу. Для цього знадобляться спеціальні інструменти: молоток, пилка, цвяхи, канцелірський ніж. Основним матеріалом для майбутньої поробки будуть гілки приблизно однакової товщини, а для підлоги і даху зрубу краще використати дошки чи фанеру.

Щоб годівничка виглядала яскравіше та ефектніше у теплий осінньо-весняний період, на її даху можна закріпити шар дерну, підстеливши під нього плівку.

Кормушка з пластикової пляшки

Пластик – надзвичайно зручний і затребуваний матеріал серед тих, що були винайдені людством. Однак водночас він є дуже небезпечним сміттям, бо використаний пластик Матеріал можна використати вдруге і зробити з нього безліч корисних речей. У зимовий період, наприклад, – годівниці для птахів.

Також пропонуємо такі ідеї виготовлення годівниці з пластикових пляшок:

Годівниця з пластикового посуду

Так само, як і з пляшок, оригінальні кормушки можна  зробити із пластикового посуду (тарілки, склянки, трубочки, а також циліндричний пакунок для чіпсів).

Птахи в холодні дні із задоволенням поласують смачненьким, яке їм залишать у годівничках. Долучіться до доброї справи разом з учнями!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter