Довіртесь цим порадам, аби краще почувати себе весною.

Хай березень і добігає кінця, але вулиці багато де вкриті снігом. Нічна температура все ще опускається нижче нуля. Ранкова поїздка на роботу перетворюється в справжнє жахіття (ви бачили цю кашу під ногами? а ожеледиця під вечір?). Додайте сюди авітаміноз та переведення годинника на годину вперед. Ранком, здається, починаєш розуміти зомбі. Чи рятують від цього стану весняні канікули? Не дуже.

Поговорили з учителями про те, як вони рятуються у такий період від виснаження. Ви зможете привести себе до ладу без зайвих витрат.

Впустіть світло

Якщо ваш клас схожий на більшість типових кабінетів, то напевно, у ньому шпалери чи фарба стриманих кольорів. Великі вікна, жалюзі чи штори, які блокують кольори та світло. Звісно, це дуже корисна річ, коли потрібно продемонструвати щось з проектором, але не увесь же час. Впустіть світло у кабінети, вітамін D не завадить. Якщо дозволяє температура, ставте вікна на провітрювання і дихайте весною.

Додайте більше квітів у клас

 

Дорого, скажете? Крокуси не такі вже й дорогі, поставте горщик на столі чи на вікнах. Їх квіти радуватимуть око та нагадуватимуть, що у зими є завершення. Чисельні психологічні досліди доводять, що люди більш щасливі у тих кабінетах, де є квіти. Більш того, догляд за рослинами може стати непоганим завданням для школярів: використати квітку, доглядати за нею та оберігати.

Зробіть генеральне прибирання

Як би ви не старались мінімізувати кількість речей у класі, все одно це погано вдається: виставка малюнків, проекти вулканів, купи зошитів, роздатковий матеріал, демонстраційні таблиці, стенди. А в шафі точно залишились чиїсь кросівки, піджак та шапка. Позбавтеся мотлоху, він вам не потрібен. Почніть з того, що приберіть у шухляді на столі, а далі вже дійте за обставинами.

Дихайте свіжим повітрям, вирушаючи додому

Хай за вікном не +25, але інколи можна й не попросити когось у маршрутці закрити вікно. Звісно, місто загазоване вихлопами, але прогуляйтесь парком. Коли ваш маршрут виходив за межі звичних: робота-дім-магазин?

Слідкуйте за тим, що ви їсте

Ми вже розмовляли з дієтологом, який озвучив цінні поради стосовно харчування вчителів. І наголошуємо вкотре - любіть себе та відповідально ставтесь до того, що споживаєте. Узимку можна було побалувати себе солоденьким, смачненьким. Тепер, коли відчувається запах весни, зайві солодощі можуть викликати щось схоже на депресію на початку купального сезону. Краще пригостіть солоденьким колег.

Весна прийде, навіть якщо здається, що зима ніколи не закінчиться. Відчуйте пробудження природи, глибоко вдихніть свіже повітря та насолодіться ще декількома днями канікул.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter