Свято наближається! Але карантин і тут вносить свої корективи: з 19 грудня вступають у силу нові обмеження, згідно з якими  забороняється проведення масових заходів у закладах освіти. Зокрема, вистав, свят або концертів за участі дітей із більш ніж однієї групи або класу. При цьому заборонена присутність відвідувачів.

То що ж, карантин, як той Ґрінч, украв свято? Аж ніяк! Можна весело та цілком безпечно відзначити свята у будь-яких умовах! Адже головне – бажання та креативний підхід. 

Новорічний онлайн-фестиваль

Завичай новорічне святкування об'єднувало одразу кілька класів, але зараз це просто небезпечно. Утім, можливість привітати, наприклад, одразу всіх п'ятикласників усе одно є, і її дарує онлайн. Разом із учнями вигадайте яскравий новорічний номер, який точно має побачити вся школа. Наприклад, це може бути святковий танок, цікава сценка, весела пісня тощо. Їх можна записати заздалегідь та передати колегам, аби вони показали ці натхненні відео своїм учням під час святкування, а можна влаштувати спільну онлайн-сесію, під час якої діти і продемонструють виступи. 

Влаштуйте справжній челендж, запропонувавши учням просто під час спільного свята знайти в інтернеті новорічні вірші та загадки, за кілька хвилин підготуватися і продекламувати їх. У кого вийде цікавіше, веселіше та оригінальніше? А ще можна просто у прямому ефірі влаштувати марафон побажань одне одному чи школі загалом. Що нестандартнішим буде побажання, то краще!

Святкова фотосесія

Створіть у своєму кабінеті чи у коридорі яскраву фотозону, де діти зможуть зробити світлини, які викладуть у соцмережі з віповідним хештегом. Це не складно, просто візьміть побільше різньокольорового дощику, фольги та блискіток. А щоб було ще цікавіше, напередодні запропонуйте дітям власноруч створити прикраси, які можна використати у якості оформлення. Такою створеною самостійно фотозоною точно захочеться похвалитися в Instagram! Звісно, аби було ще яскравіше, варто нагади учням, що ви будете раді бачити їх у світковому вбранні. Або причепуритися просто у школі! Тут вам у пригоді знову стане святковий дощик, різнокольоровий папір і блискітки.

Залучить до фотосесії всю школу: кожен клас може створити свою фотозону, зробити світлини та викласти їх у шкільну групу у соцмережах. Чудові спогади залишаться надовго!

Весела вечірка

Навіть якщо загальношкільне святкування заборонене, це не означає, що не варто веселитися! Вмикайте на перервах різдвяні пісні (дозвольте дітям самостійно створити плей-лист) та влаштуйте веселі танці. Вивчіть короткий танок та запропонуйте учням повторювати рухи за вами: хто впорається краще за інших? А щоб ускладнити завдання, можна попередити, що музика у будь-який момент перерветься, а діти мають завмерти у танцювальних позах. Хто витримає довше?

І неодмінно вмикайте тематичні відео, присвячені святкування дня святого Миколая, Різдва та Нового року, вони точно допоможуть покращити настрій! А наприкінці вечірки можна влаштувати марафон новорічних історій. Можливо, учні мають цікаві спогади, пов'язані зі святом, та якими вони прагнуть поділитися з іншими?

Майстер-клас

Упевнені, ви часто створюєте разом із дітьми неймовірні поробки! То чому б не провести святковий майстер-клас, під час якого учні створять справжню красу, наприклад, снігову кулю. А щоб майстер-клас пройшов цікавіше, запропонуйте дітям спочатку пройти коротенький квест, який і приведе їх до завдання. Підготуйте перелік запитань, так чи інакше пов'язаних зі святами, та сховайте їх у класі. Кожне запитання вестиме до іншого, до того ж діти можуть поступово знаходити необхідні для створення поробки елементи. А що було цікавіше – об'єднайте дітей у групи. 

Лист у майбутнє

Цей рік був непростим не тільки для нас, а й для учнів. Чого очікувати від 2021 року? Поки що складно робити прогнози, але ж усі ми сподіваємося, що він точно принесе зміни на краще! А як відомо – мрії збуваються, особливо якщо міряти разом. Запропонуйте учням помріяти разом. Візміть звичайну коробку та прикрасьте її (дощиком, наліпками тощо), а потім запропонуйте дітям написати на різнокольорових аркушах свої мрії та бажання на наступний рік. Усі мрії збираються у коробку, яка урочисто закривається до наступного року. 

Діти хочуть побажати шось добре та гарне однокласникам? Створіть у класі «Дошку бажань». Можна просто закріпити на стіні звичайний ватман, на який школярі чіплятимуть наліпки з побажаннями. Не обмежуйте дитячу фантазію: що яскравішим буде оформлення «Дошки бажань», то краще! 

А ще можна записати відео зі згадками про найкращі миттєвості минулого року, разом вигадати новорічну історію, записати святкове відео з привітаннями та, якщо буде сніг, зліпити сніговика. А як святкуватимете ви?

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter