Кілька корисних порад, які допоможуть зробити літо яскравішим.

Тихенько наближається новий навчальний рік. І чим менше часу залишається до 1 вересня, тим частіше вчителі замислюються: а чи все було зроблено із запланованого? А щоб отримати від відпустки максимум енергії та натхнення, потрібно не так уже й багато. 

Радіти домашнім справам 

Літо – це час для відпочинку та релаксації. А як же бути з домашніми справами, яких зазвичай так багато? Досить просто: виконувати їх із натхненням та задоволенням, адже це покращує саме ваше життя. Намагайтеся отримувати задоволення навіть під час роботи на городі чи в садку, займаючися ремонтом чи прибиранням, готуючи компоти і варення. Ну хто ж не любить похвалитися успішно виконаною роботою чи пригостити смакотою рідних?

Відпочити з родиною та друзями

Протягом навчального року вчителі сумлінно працювали з дітьми та вдосконалювали свої професійні навички. А от на те, щоб повноцінно відпочити з родиною та друзями, часто бракувало часу. Тож саме зараз варто все це надолужити. Сходіть усі разом на пікнік чи на пляж, пограйте в настільні ігри, відвідайте рідних і близьких.

Зібрати колекцію вражень

Яскраві враження допомагають нам позбутися психологічного напруження, розслабитись і просто відчути ритм життя. А як це краще зробити? Спробуйте щось незвичайне! Наприклад, займіться банджі-джампінгом, сходіть у туристичний похід, візьміть участь в археологічній експедиції, відвідайте спортивні події та просто подорожуйте Україною. Нагородою вам стане заряд енергії та позитиву для продуктивної роботи на весь навчальний рік! 

Нікуди не поспішати 

Протягом навчального року вчитель живе у шаленому ритмі. Адже тоді треба якісно готуватися до кожного уроку, перевіряти контрольні, турбуватися про домашні клопоти. А ще й численні несподіванки. Ну куди ж без них... А це так втомлює! Та влітку нарешті можна розслабитись. Настав час спати досхочу, допізна засиджуватися за переглядом улюблених серіалів, годинами спілкуватися з друзями чи просто байдикувати. Ідеально, чи не так?

Зарядитись енергією

Говорять у народі, що «у здоровому тілі – здоровий дух». І літо – це просто чудова пора, щоб зарядитися енергію, чудово відпочити та зміцнити здоров’я. Для цього варто частіше приймати сонячні ванни, дихати свіжим повітрям і купатися в теплій воді. А ще вживайте більше сезонних ягід, фруктів та овочів.

Спробувати арт-терапію 

Від психічного перенапруження чи фізичного виснаження ніхто не застрахований. Та ніколи не пізно спробувати кілька дієвих технік для покращення самопочуття. Наприклад, перевірте на собі користь від арт-терапії! Для цього почніть створювати яскраві малюнки, запишіться на танці чи спробуйте ліпити глиняний посуд. А ще – частіше фотографуйте дивовижні українські краєвиди, яскравий захід сонця та щирі емоції своїх близьких.

І не забути про саморозвиток

Учителі такі молодці, що знаходять час для постійного саморозвитку навіть під час відпустки. Вони читають методичну літературу, відвідують вебінари та інтернет-конференції. Адже все це дійсно так цікаво та корисно!

Проводьте відпустку з позитивом, і вона запам’ятається надовго!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter