Новини

Адаптивний карантин продовжено до 31 грудня: як працюватимуть заклади освіти

Сьогодні, 20 вересня 2021 року, Кабінет міністрів України прийняв рішення про продовження адаптивного карантину до 31 грудня 2021 року. Про це повідомляє МОЗ. 

«Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я – щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди».

                                       Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко

До речі, 21 вересня відбудеться чергове засідання комісії ТЕБ та НС, під час якого буде вирішено, з якої дати Україна перейде на жовтий рівень епіднебезпеки.

При жовтому рівні діятимуть наступні карантинні обмеження: 

  1. Заборона на проведення масових заходів за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі.
  2. Не більше 4 осіб за столиком у закладі громадського харчування, а відстань між столами має становити мінімум 1,5 метри.
  3. Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі.
  4. Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише в разі обмеження кількості відвідувачів із розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

Якщо ж говорити про освітній процес, то заклади освіти працюватимуть за умови наявності в не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення. Наприклад, станом на 17 вересня за даними обласних та Київської державних адміністрацій 5 350 шкіл із понад 14 тисяч уже відповідають цим вимогам, тобто 80% працівників тут мають хоча б одне щеплення від COVID-19. Для верифікації приймаються міжнародні свідоцтва та COVID-сертифікати. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter