Новини

Нові карантинні обмеження щодо відвідування закладів освіти – рішення Уряду

Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2021 №954 внесено зміни до постанов Кабміну від 09.12.2020 №1236 та від 29.06.2021 №677 та встановлено нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Постанова набирає чинності з 20 вересня 2021 року.

Згідно з документом відвідування закладів освіти здобувачами освіти залежить від встановленого рівня епідемічної небезпеки за умови наявності у визначеної кількості працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката. 

Дозволено відвідувати закладів освіти:

  • у регіоні з жовтим рівнем епідемічної небезпеки, якщо сертифікати мають не менше ніж 80% працівників закладу освіти;
  • у регіоні з червоним рівнем – 100% працівників закладу освіти.

Сертифікат може підтверджувати:

  • вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати). Він діє протягом 120 днів  від дати введення дози;
  • вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати). Термін дії – 365 днів  від дати введення дози;
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (діє 72 години);
  • одужання особи від зазначеної хвороби (термін дії: 180 днів).

Чинність сертифіката має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія. COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно. 

Додатково.

Більше про вакцинацію від COVID-19 в Україні можна дізнатися в Національному контакт-центрі Міністерство охорони здоров'я України з питань протидії поширенню COVID-19 за телефоном 0800 60 20 19 та на порталі https://vaccination.covid19.gov.ua/.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter