Новини

Збільшення фінансування освіти: проєкт Держбюджету на 2022 рік

Кабінетом Міністрів України схвалено та подано на розгляд Верховній Раді України проєкт Державного бюджету на 2022 рік. Згідно з ним у наступному році на сферу освіти планується виділити 185,6 млрд грн, що на 16,7 млрд грн більше, ніж цьогоріч.  

«Розроблений Мінфіном проєкт Держбюджету на 2022 рік уперше ґрунтується на Бюджетній декларації на 2022–2024 роки і за своєю пріоритетністю передбачає залучення ресурсів, у тому числі на збільшення стипендій, розвиток інклюзивної освіти та безбар’єрного простору», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

 За словами Міністра, у проєкті запропоновано виділити:

  • 108 млрд грн на зарплату вчителів;
  • 4,5 млрд грн на стипендіальні видатки здобувачам освіти закладів професійної та вищої освіти, що на 1,1 млрд грн більше, ніж цього року (мінімальна стипендія в профтехах має становити 1 тис. 250 грн, у вишах – 2 тис. грн. Це в 1,5-2 рази більше, ніж цього року); 
  • по 1,5 млрд грн на здорове харчування та пожежну безпеку в школах;
  • 504 млн грн на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами;
  • 250 млн грн на розбудову 50 науково-практичних центрів професійної освіти, що на 100 млн грн більше, ніж у поточному році.

«Підтримка освітян та гідні умови оплати праці – ключове завдання при формуванні бюджету, тому наразі команда МОН працює над тим, щоб знайти додаткові кошти для збільшення заробітних плат», - наголосив Сергій Шкарлет.

Додатково.

Також Урядом схвалено постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Згідно з нею премії Президента України отримають:

  • переможці цьогорічних міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії, які у складі команд здобули золоті, срібні та бронзові медалі у розмірі 100 тис. гривень;
  • учасники ЗНО, які отримали найбільшу загальну суму балів з чотирьох навчальних предметів (щомісяця протягом року виплачуватиметься 10 тис. грн).

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter