Новини

Альтернатива ЗНО: у 2023 році тестування можуть замінити вдосконаленим НМТ

Міністерство освіти і науки України підготувало до громадського обговорення проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році. Згідно з ним, МОН розглядає проведення у 2023 році вдосконаленого Національного мультипредметного тесту як альтернативу Зовнішньому незалежному оцінюванню. 

«ЗНО було і залишається основним механізмом прозорого вступу до закладів вищої освіти, який користується довірою українського суспільства. Однак в умовах воєнного стану існують перешкоди щодо його організації та проведення в традиційному форматі. Зокрема, неможливо охопити тестуванням потенційних вступників до українських ЗВО, які тимчасово перебувають за кордоном. Саме тому МОН розглядає проведення у 2023 році удосконаленого НМТ як альтернативу ЗНО».

                                  Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

У своєму Telegram-каналі очільник МОН навів попередні характеристики структури НМТ:

  1. Передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ), який складатиметься з чотирьох обов’язкових предметів (української мови, математики, історії України та іноземної мови).
  2. На магістратуру вступників зараховуватимуть за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ) для всіх спеціальностей та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) для окремих спеціальностей.
  3. Передбачено зберегти усі пільги та пільгові категорії, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій. 

Більше про проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році можна прочитати за посиланням

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter