Новини

Чілдрен Кінофест запрошує дітей до перегляду найцікавіших нових європейських фільмів та світової класики

У період із 3 до 12 червня на українських дітей чекає чудова подія: відбудеться Чілдрен Кінофест – фестиваль, який уже 9 років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей із найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. 

Цьогоріч для безпечності та гнучкості перегляду, фестиваль проходитиме в онлайн-форматі. Переглянути фільми можна буде на сайті online.childrenkinofest.com на території України та Польщі, яка прийняла найбільше тимчасово переміщених українців. Переможця фестивалю буде визначено глядацьким голосуванням.

До конкурсної програми 9-го міжнародного кінофестивалю для дітей і підлітків традиційно увійде 7 фільмів. І наразі Чілдрен Кінофест уже оголосив частину програми! 

Україну в конкурсній програмі представляє пригодницьке фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке». Фільм, знятий за мотивами казки Сашка Лірника, змальовує пригоди козака, який намагається вибратися з пекла. Картина відзначена Призом глядацьких симпатій Національної премії «Золота Дзиґа», а сценарій – Премією імені Лесі Українки.

Із дитячого конкурсу Берлінале до програми Чілдрен Кінофесту потрапила шведська стрічка в жанрі фентезі – «Неллі Рапп – мисливиця на монстрів». Картина занурить юних глядачів і глядачок у захопливі пригоди головної героїні в маєтку, повному чудовиськ.

Фантастичний фільм «Місія Нови» розповість про подорож у часі й порятунок світу від екологічної катастрофи. До речі, ця стрічка стала справжнім хітом на найбільшому міжнародному кінофестивалі для дітей Cinekid (Нідерланди), де здобула перемогу в чотирьох номінаціях.

Також до програми увійшли комедії: австрійсько-німецька стрічка «Францові історії» та «Мій тато – сосиска» спільного виробництва Бельгії, Нідерландів і Німеччини.

Ще два фільми будуть оголошені згодом.

Поза конкурсом юні глядачі та глядачки зможуть ознайомитися із класикою анімації – Чілдрен Кінофест покаже спеціальну добірку епізодів «Крота» до 65-річчя знаменитого чеського мультсеріалу.

За традицією на фестивалі продемонструють і минулорічного переможця – пригодницьку стрічку «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії. Картина розповідає про пригоди двох друзів – дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter