Новини

«Тіло людини»: новий цікавий конкурс від «На Урок»

Здається, ми знаємо про себе все. Адже справді, як можна не знати? Але, як це часто буває, це враження оманливе. Почнемо хоча б із того, що ми не так уже й багато знаємо навіть про власне тіло. Саме так! От наприклад, скільки кісток у нашому тілі? А чому ми не можемо чхнути з вікдритими очима? І це лише найпростіші запитання, а насправді їх набагато більше. Що вже й казати, коли навіть вчені не завжди мають відповіді! 

Хоча вивчати тіло людини почали ще у стародавньому Єгипті: лікар Імхотеп описав деякі органи (зокрема мозок і серце) ще у 27 столітті до н.е. В 11-7 столітті до н.е. давньокитайскі лікарі описали серце, печінку, легені та інші органи. А у 9-3 столітті до н.е. з'явилася легендарна індийська книга «Аюрведа», де можна знайти чимало анатомічних даних про м'язи, нерви, типи статури і темперамент, головний і спинний мозок. Уже цікаво, чи не так? Саме для того, аби допомогти школярам отримати більше корисної інформації, ми створили новий захопливий і пізнавальний конкурс «Тіло людини».

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям зрозуміти, як працює їхнє тіло. Школярі дізнаються багато цікавих фактів про роботу людського організму, про те, на що він насправді здатен. А також отримають корисні поради й рекомендації по догляду за тілом. Завдяки участі в конкурсі діти отримають відповіді на запитання:

  • як звичайна ходьба допомагає нам підтримувати здоров'я?
  • як називають людей, в організмі яких відсутній меланін?
  • якою є загальна довжина всіх кровоносних судин у нашому організмі?
  • що таке пиломоторний рефлекс?
  • що таке синдром сплячої красуні?

І це, звісно, ще далеко не все! Ми зібрали багато цікавої та важливої інформації про тіло людини, яка стане дітям у пригоді в майбутньому та допоможе зацікавити уроками біології.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 29 липня до 25 серпня, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter