Новини

Від 20% до 70%: МОН оцінило рівень готовності шкіл у регіонах до початку нового навчального року

Готовність закладів освіти до початку нового навчального року оцінюється на рівні від 20% до 70% залежно від регіону країни. Про це під час робочого візиту на Вінничину розповів заступник міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов. 

За його словами, нині за результатами перевірок, проведеними спеціальними комісіями, загалом 36% закладів освіти готові до початку нового навчального року. Однак це середні дані, а в різних регіонах цей показник варіюється від 20% до 70%.

Також Олексій Шкуратов ще раз наголосив на тому, що рішення щодо режиму освітнього процесу в кожній територіальній громаді залежно від безпекової ситуації ухвалюватимуть керівники обласних віськових адміністрацій:

«Міністерство рекомендує розпочати навчання в режимі офлайн там, де це дозволяє безпекова ситуація. Але в регіонах, де зараз тривають військові дії, освітній процес може бути організований лише в дистанційному режимі».

Окремо він наголосив на тому, що безпека – понад усе. Тож у разі  відсутності у закладах освіти та будівлях поблизу укриттів для усіх учасників освітнього процесу, розглядатиметься питання щодо дистанційного формату або навчання у закладах освіти, які мають такі сховища

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter