Новини

Діти повинні мати можливість продовжувати навчатися навіть перебуваючи в укритті

Діти, які перебуватимуть у шкільних укриттях під час повітряної тривоги, мають не просто сидіти та нудьгувати, а продовжувати навчатися. Про це розповів в інтерв'ю Telegraf перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Питання укриттів, особливо в закладах освіти, є дуже непростим і болючим. 

«Далеко не всі навчальні заклади, чи то школи, чи університети, мають відповідні укриття, але президент поставив задачу забезпечити безпеку процесу і зараз ми над цим працюємо. Перш за все, це завдання для органів місцевої влади, але Державна служба з надзвичайних ситуацій, Міністерство внутрішніх справ теж докладе зусиль для організації цього процесу».

                               Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін

Також чиновник розповів, що вже незабаром буде готовий перелік мінімальних вимог до забезпечення безпеки освітнього процесу: МВС працює над ним разом із МОН.  

«Зараз показник готовності навіть 50% шкіл не є для нас задовільним. Якщо в школі не передбачений підвал, то укриття тоді має бути в пішій доступності від неї. В цих укриттях діти повинні не просто сидіти, а мають бути створені умови, щоб діти могли продовжувати навчальний процес навіть перебуваючи в укритті».

                               Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter