Новини

Сергій Шкарлет: Форма організації освітнього процесу залежатиме від безпекової ситуації в регіоні

21 липня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет виступив в етері програми «Сніданок з 1+1» та розповів про початок 2022-2023 навчального року. Як і наголошувалося раніше, все насамперед залежатиме від безпекової ситуації в окремих регіонах та містах. 

«У громадах, що не демонструватимуть достатній рівень безпеки, освітній процес не розпочнеться в офлайн-форматі. Під час сигналу повітряної тривоги діти мають переходити до сховищ, це теж є певною умовою початку освітнього процесу. Розклад занять і тривалість визначає заклад, форма організації освітнього процесу буде визначатися в кожній громаді окремо».

                                      Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Наразі МОН рекомендує запровадити змішану форму навчання (звісно, якщо є така можливість). Але в будь-якому разі рішення потрібно ухвалювати разом із батьками школярів. Так, для тих, хто зробить вибір на користь онлайн-навчання, будуть організовані спеціальні класи.

Якщо ж говорити про кількість шкіл із бомбосховищами та укриттями, то, за словами міністра, зараз їх понад 23%, але з кожним днем ситуація покращується. До того ж зараз триває безпековий аудит закладів. Але навіть якщо у ЗЗСО є чудове укриття, батьки учнів усе одно можуть відмовитися від очного навчання. Це рішення ухвалює кожна родина окремо, а жодну дитину через це не відсторонять від навчання та не відрахують. 

«Не треба ніяких зборів. Для кожних батьків дитина є найціннішим скарбом. Якщо батьки побоюються вести дитину до школи – треба повідомити про це керівництво, яке зобов’язане забезпечити доступ до освітнього процесу в режимі онлайн. Після трагедії у Вінниці бажаючих перевести на онлайн-навчання дітей стало більше. Наразі немає сенсу збирати петиції, це можна вирішити в кожній конкретній школі та громаді».

                                        Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter