Новини

Діти, які перебувають за кордоном, не повинні паралельно навчатися в українських школах

Міністерство освіти і науки України не висувало вимог щодо обов'язковості паралельного навчання в Україні для учнів, які наразі перебувають за кордоном. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в етері національного телемарафону. 

Він наголосив на тому, що МОН надавало листи-роз'яснення та методичні рекомендації, де чітко зазначено, що результати навчання дітей, які перебувають за кордоном під час воєнного стану, враховуються українськими закладами після повернення учнів додому. Аби результати навчання школяра за кордоном були враховані нашими школами, достатньо надати до ЗЗСО інформаційну довідку встановленого зразка. Очільник МОН додав, що українські школи повністю визнають результати навчання в будь-якій країні.

«Чітко хочу зазначити, що ніяких вимог обов'язковості паралельного навчання, наприклад, в закладі освіти Польщі і одночасно в українському закладі освіти немає. Сьогодні є чіткі механізми визнання результатів навчання в інших країнах. І це показав і перший семестр, і зараз показує другий семестр. Абсолютно всі діти атестовані, табельовані».

              Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Деяких навчальних дисциплін, які вивчають в Україні, немає в інших країнах. У таком випадку дитині потрібн буде атестуватися в українській школі лише з цієї дисципліни.

Також міністр підкреслив, що сьогодні особливості освітнього процесу дитини визначаються національним законодавством країни перебування.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter