Матеріали із Бібліотеки «На Урок»

Кожного третього четверга травня ми чекаємо на День української вишиванки. Доволі нове, але напрочуд важливе свято для нас. Особливо в умовах війни, коли вишиванка (власне, як і колись у нашій історії) є зразком національної ідентичності. Тому абсолютно справедливо говорити, що вишиванка - це генетичний код української нації.

Коли ми працюємо з дітьми, важливо логічно пояснювати, чому ми відзначаємо ту, чи іншу дату. Коли виникає думка, що все і так очевидно, варто зробити ще один крок - і все ж пояснити. Наприклад, чому вишитий орнамент - це більше, ніж візерунок нитками по тканині. Як зробити це без надмірного пафосу і спираючись на цікаві факти, ви можете дізнатись із матеріалів для виховної години до Дня вишиванки. В цьому ж матеріалі ми пропонуємо до вашої уваги добірку онлайн-тестів із Бібліотеки «На Урок», які є інформативними та стануть цікавими для ваших учнів.

Назва: До Дня вишиванки «Вишиванка єднає»
Автор: Дереза Вікторія
Про матеріал: Тест містить 15 запитань. Від початку його створено для учнів 6 класу, але він є актуальним і для інших. Авторка до тестовиз завдань додала зображення, що допоможе візуалізувати поставлені запитання.


Назва: Оксана Караванська, «ВИШИВАНКА»
Автор: Ларіонова Оксана
Про матеріал: Тест також складається із 15 запитань із зображеннями, що робить його універсальним - ви зможете задати його як учням середніх, так і старших класів. Тематика стосується твору, але разом із тим і традицій, і сучасного втілення ідей вишиванки.


Назва: До дня вишиванки
Автор: Руденко Анна
Про матеріал: До вашої уваги тест на 18 запитань, що стосуються історії української вишиванки. Тут так само велика кількість зображень, які стосуються теми.

Нагадаємо! Ви можете задати тести як домашню роботу, під час уроку запустити його в режимі реального часу, перетворити на флеш-картки, або ж запропонувати пограти із запитаннями в межах гри "Відповідності". Результати домашньої роботи та режиму реального часу ви знайдете у вашому особистому кабінеті в розділі «Результати тестувань».

Назва: Українознавство. Вишиванка. Рушник.
Автор: Никифорова Ольга
Про матеріал: Тест розроблено для учнів 5 класу та містить 10 запитань в контексті українознавства. Учні можуть перевірити власні знання від розуміння витоків вишиванок до її впливу на мистецьке коло.


Назва: Вишиванка - невмирущий оберіг
Автор: Симончук Оксана
Про матеріал: Ще один цікавий тест на 9 запитань із зображеннями. З його допомогою ви нагадаєте учням про символіку орнаментів, яких так багато.


Назва: Тест до Дня вишиванки "Вишиваночка моя, вишиванка"
Автор: Самборин Вікторія
Про матеріал: Фактологічний тест на 12 запитань - дати, цікавинки, постаті - все, що стосується Дня української вишиванки. Просто і цікаво для будь-якого віку.

Цікаво! Якщо вам сподобався тест, натисніть на «сердечко», аби зберегти його до обраних. Ви завжди зможете повернутись до цих матеріалів у розділі «Збережені тести».

Назва: Вишиванка - генетичний код
Автор: Воропай Юлія
Про матеріал: Іще один тест, який стосується історії вишиванки та самого свята. 10 запитань, які допоможуть нагадати про важливі факти, що стосуються самого святкування та історії вишиванки.


Назва: Вікторина до Дня вишиванки
Автор: Хоменко Світлана
Про матеріал: Вікторина містить 12 запитань, що стосуються історії вишиванки та свята. Авторка звернула увагу і на світові традиції вишивання.


Назва: Тест до Дня вишиванки
Про матеріал: Цей тест створено нашою командою для користувачів сайту. На сьогодні його пройшли понад 10 000 раз. Спробуйте і ви!

Всі тести, за умови, якщо в налаштуваннях автор дав згоду, ви зможете клонувати до власної бібліотеки та за потреби відредагувати чи доповнити. Приємного користування можливостями онлайн-тестів «На Урок».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter