Нотатки з вебінару Любові Цукор.

Зацікавленість онлайн-тестами просто неймовірна – з початку карантину понад 28 000 000 учнів виконали тести, понад 1 345 665 тестів задано за цей період. І ці цифри постійно зростають! Ми впевнені, що стосунки між учителем та учнем не обмежуються контролем знань, тому пропонуємо переглянути цікавий вебінар Любові Цукор «Онлайн-тести: варіанти завдань для ефективної взаємодії», який відбувся 7 травня. 

Тести – дружній інструмент, взаємодіємо за межами перевірки

Онлайн-тести чудово поєднуються з різними видами взаємодії: 

  1. Перевірка набутих знань – це дійсно важливо, адже у такий спосіб учитель фіксує результат своєї роботи. Так ми можемо зрозуміти, як діти засвоїли матеріал. 
  2. Перевірка знань перед початком нової теми. 
  3. Перевірка рівня загальної ерудиції. 
  4. Використання тестів як елементів інших видів діяльності – наприклад, гри. Давайте ставитися до учнів більш лояльно, адже теплі стосунки допоможуть знизити рівень стресу та показати гарні результати у навчанні.
  5. Тренувальні вправи – така взаємодія допоможу довести до автоматизму певні знанея і правила. Актуальність тренувальних вправ особливо зростає, коли ми готуємося до ЗНО, олімпіади чи до звичайної контрольної роботи. 
  6. Зворотний зв’язок – опитування із запропонованими варіантами відповідей допоможе вдосконалити ваші подальші проєкти та зрозуміти, що дійсно цікаво дітям.

Актуальні оновлення

У нас дещо змінилося! Так, було вдосконалено функціонал для виконання домашньої роботи, який можна сміливо використовувати і для інших видів діяльності. Наприклад, для самостійних робіт – варіюйте так, ям вам корисно і зручно. А також:

  • ви можете відключити анімації після відповіді, відключивши у налаштуваннях функцію «Одразу показувати правильну відповідь»
  • можна задати фіксований час, відведений на роботу, що особливо актуально для організації самостійних робіт. Розрахуйте
  • необхідний час в такий спосіб, щоб учні могли виконати завдання лише один раз, без повтору.

Гра «Відповідності» – оновлення, що «прокачає» кмітливість і швидкість

Гра «Відповідності» – новий цікавий вид взаємодії між учителем-учнем і між дітьми, створений спеціально для освітян та учнів України. Серед ключових можливостей гри:

  1. Будь-який тест можна перетворити на гру «Відповідності» – за бажанням це оновлення адаптується для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. 
  2. Гру можна задати у межах домашньої роботи – кожен учень має індивідуальний набір карток. 
  3. Принцип гри – на екран виводиться 8 пар «запитання-відповідь» у довільному порядку. Важливо! Гра починається після першого проходження тесту. Звісно, ви можете змінити налаштування. Наприклад, спочатку діти грають і тренуються, а вже потім проходять тест на результат.
  4. Якщо у тесті більше запитань, то щоразу формується індивідуальний набір карток. Таку взаємодію можна застосовувати для закріплення знань після виконання тесту, як работу над помилками, тощо. 
  5. Діти мають натискати на парні картки до тих пір, доки всі картки не зникнуть. Під час виконання діятиме таймер. Невірні відповіді підсвічуватимуться червоним, тож є можливість одразу побачити неточність та дійти до правильної відповіді, запам'ятавши взаємозв'язок. 
  6. Після завершення гри виводиться результат із можливістю поставити рекорд 
    Якщо у налаштуваннях домашньої роботи, ви оберете гру «Відповідності», після завершення тесту, діти зможуть позмагатися між собою. 
  7. Результати змагання відобразяться в результатах тестувань.

Бажаєте дізнатися більше про оновлення тестів, а також познайомитися з варіантами завдань для ефективної взаємодії? Запрошуємо вас на вебінар редакторки та авторки статей нашого журналу – Любові Цукор. Приємного та продуктивного перегляду!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter