Про те, як на початку нового навчального року можна ефективно використовувати тести «На Урок».

Учительська спільнота вже розпочала підготовку до нового навчального року. Онлайн-тести «На Урок» допоможуть їй у цьому! Про оновлення, типові та нестандартні види робіт із онлайн-тестами на нашому сайті розповіла Любов Цукор, головна редакторка освітнього проєкту «На Урок», організаторка інтернет-конференцій та практичних інтенсивів.

Лекторка поділилася ідеями для проведення онлайн-тестування на початку нового навчального року:

  • Тести до тем навчальної програми. У Бібліотеці тестів вже є численні розробки тестів з будь-якої дисципліни від ваших колег, якими ви можете скористатися абсолютно безкоштовно.
  • Повторення вивченого за минулий навчальний рік. Створюйте, зберігайте чи клонуйте тести колег (останнє – за умови, якщо автор дозволяє це). Власні тести ви можете робити публічними чи приватними.
  • Техніка безпеки (у класі, в школі чи на шкільному подвір'ї; безпека вдома).
  • Робота з батьками (приклад тесту).
  • Елемент квесту до 1 вересня. Лекторка запропонувала варіант тесту до авторської розробки з Бібліотеки «На Урок». 

Цікаві варіанти взаємодії з учнями:

  1. Квести (скористайтеся пошуком у Бібліотеці або опублікуйте авторський квест).
  2. Проєкти (розробки у Бібліотеці).
  3. Гра на співставлення (знайомство з класом).
  4. Флеш-картки (на одному боці картки – запитання, на іншому – відповідь; їх можна адаптувати для будь-якої навчальної дисципліни).
  5. Завдання на мотивацію у тих класах, де предмет тільки починає викладатися. Лекторка радить за допомогою онлайн-тестів показати дітям, що будь-яка наука, наприклад, фізика, неймовірно цікава.

Любов Цукор розповіла про оновлення онлайн-тестів «На Урок»: тепер у налаштуваннях автори можуть заборонити іншим користувачам клонувати свій тест. 

Нагадаємо, що раніше в тестах з'явилася функція обмеження часу на їхнє проходження. Крім того, вчителі можуть організувати для засвоєння учнями навчального матеріалу додаткові види робіт (після проходження тесту): флеш-картки та гра «Відповідності».  

Більше про тести ви дізнаєтесь на авторському курсі Любові Цукор «Онлайн-тестування у школі». Він розкриває можливості використання онлайн-тестів у навчально-виховному процесі.

Бажаєте дізнатися більше корисної інформації про онлайн-тести «На Урок»? Радимо переглянути вебінар Любові Цукор.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter