Ключові тези виступу Любові Цукор.

Освітній проєкт «На Урок» уже майже три роки створює для освітян низку можливостей для якісної самоосвіти та підвищення кваліфікації. Давайте пригадаємо основні функції сайту, які допоможуть вам швидко адаптуватися до нетипового навчального року. Про них розповіла у своєму вебінарі Любов Цукор, головна редакторка та авторка статей журналу освітнього проєкту «На Урок», учителька української мови та літератури, організаторка інтернет-конференцій та практичних інтенсивів.

Відповідно до вимог чинного законодавства (постанова №800: деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників) освітній проєкт «На Урок» є суб'єктом підвищення кваліфікації. Крім того, заклади освіти України можуть налагодити співпрацю з нами для організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Деталі ви дізнаєтеся, переглянувши запис конференції «Самоосвіта і підвищення кваліфікації вчителя: інструменти та підходи»

Отже, які можливості підготував «На Урок» для вчителів країни?

  1. Підвищення кваліфікації за 14 напрямами: НУШ, ІКТ, наскрізні навички,  критичне мислення, проєктне навчання, інтегроване навчання тощо. Тут ви знайдете за обраною темою статті, вебінари, конференції та інтенсиви. 
    Наприклад, рубрика «Використання ІКТ в освітньому процесі» містить чимало корисної інформації, яка допоможе вам в організації діджиталізованого навчання.
  2. Журнал налічує понад тисячу публікацій практичного спрямування. Обирайте необхідний контент, користуючися рубриками: школа, інтернет на користь, виховна година, корисне, психологія, практичні прийоми, інклюзивна освіта або НУШ. 
  3. Бібліотека розробок містить сотні тисяч матеріалів від освітян. Ви також маєте можливість поділитися з колегами авторськими розробками. Знайти необхідні публікації допоможуть фільтри: пошуковий рядок, предмет, клас, підручник, тема, тип матеріалів.
  4. Вебінари. Наразі на сайті понад 330 годин вебінарів для самоосвіти вчителя від кращих практиків України. 
  5. Інтернет-конференції для вчителів. Організовано 25 інтернет-конференцій за різними напрямами.
  6. Курси налічують п'ять комплексів авторських матеріалів від педагогів-практиків. Щоби перевірити себе, ви маєте можливість після кожної теми пройти невелике тестування.
    Для дітей: онлайн-конкурси та онлайн-олімпіади. До речі, незабаром стартує осіння олімпіада!
  7. Онлайн-тести. Наразі освітяни створили понад 300 000 відкритих зразків тестів (за шкільною програмою і не тільки). Ви можете як користуватися готовими тестами, так і створювати власні.
    Лекторка наголосила на тому, що всі класи, які вчителі створили на сайті (до 1.06), переведено на рік уперед. Класи, створені після 1.06, система запропонує самостійно перевести на рік уперед, або лишити все так, як є.

Наприкінці вебінару Любов Цукор поділилася з педагогами новими тематичними рамками для мережі Facebook та календарем учителя. Завантажити рамки можна тут і тут.

Бажаєте дізнатися більше про можливості, які дарує вчителям освітній проєкт «На Урок»? Перегляньте запис вебінару:

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter