Новини

Готуються зміни щодо обліку учнів та освітян

У межах підготовки проєкту Закону «Про Державний бюджет України на 2023 рік» МОН готує зміни до постанови Кабміну від 27 грудня 2017 року № 1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами». Основна мета змін - ефективний розподіл коштів освітньої субвенції на 2023 рік між місцевими бюджетами. 

Як зазначають у МОН, повномасштабна збройна агресія рф, запровадження воєнного стану та відтермінування збору даних адміністративної статистичної звітності, що проводиться щороку, змусило відомство змінити підхід до збору інформації про учнів. 

Тож Міністерство видало наказ «Про збір відомчої адміністративної звітності дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2022/2023 н.р.», згідно з яким для розподілу освітньої субвенції будуть зібрані індивідуальні дані учнів. Наявність деталізованої інформації в національній базі даних АІКОМ допоможе виключити випадки задвоєння обліку учнів, що можуть мати місце внаслідок вимушеного переміщення дітей. А правильність цих даних безпосередньо впливає на те, наскільки якісним буде моделювання розподілу коштів освітньої субвенції.

У наказі детально висвітлюється перелік форм та термінів подання звітності, також наведено покроковий алгоритм заповнення індивідуальних карток обліку учнів та педпрацівників. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter