Готуєтесь зі своїм класом до свята? Зробіть разом оригінальні валентинки та прикрасьте клас тематичним оздобленням, зробленим школярами власноруч!

Переконані, щоб доросла людина відчувала себе щасливою, її треба змалечку навчити не тільки радіти дрібничкам, а й створювати свято – маленьке і велике, з певної нагоди чи без, з власної ініціативи і колективно. Адже з таких дрібничок, радісних емоцій, передчуття приємного і складається життя кожного! В інакшому випадку, позбавлене свят і яскравих емоцій, життя стає похмурим і сірим, а людина незадоволеною і депресивною.

Останнім часом у мережі тривають дискусії стосовно того, що школа – не місце для святкування Дня Закоханих, і взагалі не місце для проявів любові. Чи можна погодитись?

Хіба кохання не є важливим аспектом життя? Хіба людина народжується з умінням висловлювати свої почуття? Чи можуть відчувати любов лише дорослі? Хіба обмежується любов лише проявами закоханості?

Нам здається, що це свято – є приводом навчити висловлювати почуття, дарувати й приймати подарунки, прикрашати оселю чи клас і робити щось для найближчих власними руками.

Важливо пояснити, що це і є, зрештою, найцінніші подарунки – ті, в які вкладено час і душу. До того ж, спільна робота надзвичайно згуртовує дітей.

Отже, пропонуємо декілька відеоідей створення листівок і декоративних тематичних оздоблень до дня 14 лютого:

1. Серце у долоньці

Листівка у формі власної долоньки та об'ємного сердечка робиться досить швидко. При цьому такий подарунок є особливим бо форма листівки відповідає долоньці саме тієї людини, яка її створювала.

2. 3D валентинки для декору

Для того, щоб прикрасити клас напередодні свята, достатньо кілька сторінок червоного паперу, трошки спритності і часу.

Закріпити таке паперове оздоблення можна до стелі за допомогою ниточок або повісивши сердечка на штори. Таким чином можна створити ефект того, що паперові сердечка висять у повітрі.

3. Валентинка з Chupa Chups

Цукерка на паличці – одне з найулюбленіших ласощів школярів будь-якого віку. Тому валентинка з таким подарунком може стати не лише приємним естетичним, але і справді смачним сюрпризом! При тому зробити такий подарунок нескладно, з цим впораються й учні початкової школи.

4. Двошарова 3D листівка

Об'ємна листівка це дуже просто і надзвичайно красиво! Головна умова акуратне вирізання за попередньо обведеними контурами. Таким же чином можна зробити листівку з безліччю сердечок.

5. П'ять ідей для створення тематичних декоративних прикрас

Швидше за все створити святковий настрій допоможе яскравий декор. Як прикрасити клас до Дня Святого Валентина? Декілька ідей з використання підручного матеріалу – ниток, пластиліну, кольорового паперу і фарб.

6. Святкові коробочки-валентинки

Орігамі – вид декоративно-прикладного мистецтва, яке зародилося ще у стародавньому Китаї. Але воно і зараз не втрачає своєї популярності.

Колись у мистецтві орігамі були обізнані лише обрані. Зараз, хоча воно є загальнодоступним, його тонкощами не так багато хто володіє.

Запропонуйте учням навчитися створювати не тільки кольорові листівки, а і декоративні пакуночки-орігамі, які будуть актуальні до будь-яких свят.

7. Сердечко способом орігамі

Створити 3D сердечко всього з одного листка паперу цілком реально, але, знову ж таки, для цього треба знати тонкощі оригамі. Робота над таким подарунком потребує неабиякої завзятості!

8. Листівка у формі повітряної кульки

Цікава ідея святкової листівки – кількашаровість. На кожній сторінці такої валентинки можна написати окреме побажання або його частину.

Для створення такого подарунку знадобиться кілька різнокольорових сторінок паперу, клей, ножиці, мотузочка – і трошки уяви!

9. Чарівна листівка

Кожна дитина чи підліток у захваті від ідеї відчути себе трошки чарівником, чи принаймні фокусником! Запропонуйте школярам разом створити незвичайну листівку! Як вона змінює колір? – Знають лише обрані!

10. Валентинка з прихованим написом

Валентинка такого типу є не просто святковою листівкою, а справжнім мистецтвом! Щоб її створити, треба здійснити декілька етапів вирізання та склеювання її елементів. Але результат того вартий! Така валентинка найскладніша у виконанні, але і найбільш красива!


Сподіваємось, що наша добірка ідей стане вам у пригоді на уроках трудового навчання, позакласних годинах та при підготовці до свята!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter