Добірка простих і цікавих фокусів з паперу, які можна створити зі школярами під час класної години чи уроків трудового навчання.

Мабуть, немає дітлахів, які б були байдужими до фокусів! Це ж так захопливо! А якщо можеш здивувати своїх однолітків, зробивши фокуси сам? Запропонуйте своїм учням на уроках трудового навчання чи на класній години виготовити власні магічні поробки. До вашої уваги добірка, на наш погляд, найцікавіших зразків:

1. Дивовижна шпаргалка

Всі ми колись створювали шпаргалки. Хоча вони і спеціально готувалися для того, щоб скористатися ними потайки на уроці, але в цьому далеко не завжди була потреба. Адже під час підготовки шпаргалки навчальний матеріал ретельно опрацьовувався і структурувався, тому добре запам'ятовувся. Запропонуйте учням поєднати приємне з корисним і створити унікальну шпаргалку разом!


2. Вражаюча листівка

Трюк дивовижний: листівка і кольорова, і чорно-біла одразу! На перший погляд, навіть на думку не спадає в чому принцип. Але таку листівку можуть зробити навіть учні початкової школи, і байдужим вона точно нікого не залишить!


 3. Магічна коробочка

Туди можна покласти будь що, але воно за бажанням зникає, а потім знову з'являється. Як це працює? Запропонуйте здогадатися! Секрет простий, а процес викликає здивування!

Можна навіть не клеїти спеціальну коробочку, а взяти заготовку з сірників


4. Зачарована книжечка

Уявіть книжечку, в якій записи з'являються, якщо пишеш навіть не по-правді! Продемонструйте такий фокус своїм учням і запропонуйте змайструвати таку чарівну поробку разом! Вони точно не залишаться байдужими до цієї забавки!


5. Чарівна паличка

Кожен мріяв у дитинстві мати справжню чарівну паличку. Зробіть з дітлахам паперову чарівну паличку, яка буде рухатись, щойно взяти її до рук!


6. Паперові кубики

Як зробити так, щоб п'ять об'ємних кубиків можна було покласти до кишені? Легко, якщо змайструвати їх за особливим принципом! Таким чином їх легко можна складати та розкладати.


7. Головоломка з єдиного аркушу паперу

Так-так, все це зроблено всього з одного аркушу! Як? Запропонуйте школярам спочатку здогадатися самостійно, а потім покажіть, що для створення цього фокусу-головоломки необхідно лише зробити надрізи у відповідним місцях. За цим же принципом можна зробити трикутну головоломку.


8. Головоломка «Збери фігуру вірно»

Здавалось би, нічого складного: є всього 4 елементи, з яких треба скласти квадрат. Але скільки часу треба промаятись, щоб його скласти, коли не знаєш принцип! Легкий і водночас дивовижний фокус-головоломка, який буде цікаво зробити учням будь-якого віку!

За таким же принципом можна зробити головоломку складання трикутника.


9. Паперові квіточки, які самі розкриваються

Запропонуйте дітлахам зробити різнобарвні квіточки, які самостійно розкривають пелюсточки. Такий фокус прийдеться до вподоби найменшим школярам! Зробити його дуже легко! Квіточки треба лише покрасти у воду.


10. Магічна мотузочка

Здавалося, все зрозуміло: ось мотузочка, ось коробочка. Але чому кольорові ниточки змінюють колір? Технологія виконання трюку проста, а фокус зацікавлює!


Виконання різнотипових поробок розвиває дрібну моторику школярів, виховує у них старанність та цілеспрямованість. Тому радимо частіше залучати у навчальному процесі роботи подібного типу. Слідкуйте за нашими статтями, щотижня ми готуємо для вас добірку мастер-класів поробок різними техніками (читайте статті про квілінг, лепбук, виготовлення валентинок та створення динамічних іграшок-орігамі тощо).

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter