Добірка майстер-класів по створенню цікавих динамічних іграшок з паперу, які можна виконати зі школярами будь-якого віку.

Існує безліч варіантів урізноманітни навчальний процес. Особливо легко це зробити, якщо згадати, що всі діти люблять цікаві іграшки та головоломки, а також створювати щось власноруч. Тому пропонуємо все це одразу поєднати. Процес і результат неодмінно сподобаються і вам, і учням! Пропонуємо добірку ідей цікавих іграшок-оріґамі, які можна зробити власноруч на уроках праці чи у позаурочний час разом зі школярами:

1. Стрибаюча жабка

Оріґамі – японське мистецтво складання паперу шляхом загинів і складок. В залежності від комбінації загинів можна створювати дуже складні фігури. Іграшкова жабка-оріґамі не є надскладною у виконанні, тому її зможуть змайструвати навіть учні молодшої школи. А завдяки відповідному вигину паперу, іграшка при натисканні пружинить.


2. Калейдоскоп-орігамі

Вас також у дитинстві зачаровував чудернацькими візерунками калейдоскоп? Пам'ятаєте, як до ока притискали цю іграшкову трубку, обертали її – і наче потрапляли у казковий світ: з кожним ледь помітним рухом виникав новий дивовижний візерунок!

Такий калейдоскоп можна створити власноруч з кольорового паперу. Ця іграшка сподобається не тільки дітям, а й дорослим. Адже, споглядаючи, як у руках змінюються візерунки поробки, можна позбавлятися від стресу.


3. Книга з кількома сюжетами

Багато хто з дітей, маючи найулюбленіших персонажів мультфільмів, збирають їх зображення: обирають відповідні зошити, блокнотики, ранці тощо. Запропонуйте створити власну книжечку, в якій при певній комбінації загинів можна переглядати те чи інше зображення.


4. Бумеранг-трансформер

Бумеранг – у минулому бойова та мисливська зброя, а зараз одна з найулюбленіших іграшок хлопчаків у багатьох країнах.

Бумеранг можна легко зробити власноруч, а завдяки рухомим складовим, його форма за бажанням змінюється.


5. Листівка 4D

Як в одному подарунку вмістити цілих чотири? Створити листівку 4D. Її принцип зміни зображення схожий на калейдоскоп.

На гранях цієї об'ємної фігурки можна розмістити одразу 4 різні малюнки, побажання тощо, які можна почергово змінювати.


6. Головоломка-трансформер

Просту і водночас захоплюючу іграшку можна зробити зі школярами протягом кількох хвилин. Головна особливість цієї поробки – з 8 однакових трикутничків можна скласти декілька різноманітних фігурок.


7. Іграшка-веселка

Так само як зараз надзвичайно популярні спінери, у дітей 90-х були поширені іграшки-веселки. Така собі пружинка, яку можна було плавно перекидати з долоньки у долоньку, і спостерігати, як мерехтять кольори.

Пропонуємо створити таку іграшку разом з учнями!


8. Кубик-трансформер

Вісім кольорових кубиків, положення яких можна змінювати у довільному порядку. Не тільки процес створення полонить дітей, а й сама гра у подальшому. Гра з використанням таких кубиків розвиває мілку моторику.


9. Спінер

Спінер – найбільш популярна іграшка у сучасних школярів по всьому світу. Попит на неї настільки великий, що у 2017 році навіть кілька фабрик Китаю змінили свою спеціалізацію з виробництва телефонів на створення спінерів.

Мабуть зараз важко знайти дитину, у якої б не було цієї іграшки чи вона про неї не мріяла! Здійснити таку мрію легко, створивши спінер власноруч! Він буде такий же швидкий, як металеві чи пластмасові аналоги, а оздобити його можна як заманеться! Школярі неодмінно вподобають таку ідею!


10. Бейблейд

Бейблейд – сучасна японська версія американського спінера та европейської дзиги. Діти та підлітки в захваті від цієї іграшки: це одна з головних забавок на перервах між уроками. В учнів молодшої і середньої школи тільки у розмов про неї останнім часом.

Хоча механізм іграшки досить простий, але вона є дорогою, і не всім батькам по кишені. Запропонуйте дітям зробити таку розвагу власноруч. Адже процес її створення ще більш захоплюючий!


Сподіваємося, що ваші учні вподобають такі ідеї корисних забавок! Адже спеціалісти наголошують, що кропітка робота, якою є мистецтво оріґамі, покращує моторику, виховує старанність, акуратність і цілеспрямованість у школярів.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter