Тези виступу Марії Унтіної про особливості дистанційного навчання дітей з ООП.

Як проходить навчання у дітей з ООП під час дистанційки? Для певної частини учнів заняття через гаджети – ідеальний варіант, але для інших таких формат не є ефективним. Це пов'язано з тим, що діти з інвалідністю часто «залипають» в комп'ютерні чи мобільні пристрої і не можуть сприймати інформацію з монітора. 

Про особливості роботи з дітьми з ООП під час дистанційного навчання розповіла у своєму виступі Унтіна Марія у межах конференції «Ефективна взаємодія в освіті: інструменти та прийоми»

Лекторка вважає, що глобальне читання і Numicon для формування математичних уявлень – кити інклюзивного навчання навіть на дистанційці. Крім того, за її словами, учителі в умовах карантину мають:

  • продовжувати вірити у можливості дитини;
  • усвідомлювати, що порушення комунікації оффлайн – не означає, що дитина не зможе навчатися;
  • зацікавлювати і хвалити дітей з ООП;
  • не забувати відмічати найменші успіхи дитини;
  • підтримувати зв'язок із батьками учнів: запитувати про проблеми та озвучувати своє бачення ситуації.

До того ж, спікерка зауважила, що варто використовувати візуальний розклад чи жетонну систему, якщо педагоги користувалися нею до карантину. За словами Марії Унтіної, вчителі не мають примітивізувати надмірно практичні завдання для учнів з ООП: варто продовжувати готувати окремі завдання, відповідно до можливостей дитини. Також бажано ознайомити батьків із навчальною програмою учнів.

Як можуть допомогти дітям з ООП асистенти вчителів? Лекторка вважає, що їм потрібно поговорити з батьками дітей про можливу допомогу на період карантину. Також не буде зайвим, якщо асистенти допоможуть учням засвоїти шкільні правила.

Бажаєте дізнатися про карантинні лайфхаки для навчання учнів з ООП? Радимо переглянути виступ Унтіної Марії – мами дівчинки з ООП. Лекторка вивчає ефективні методики розвитку та навчання дітей, працює з дітьми з ООП з метою їх підготовки до подальшого навчання в умовах інклюзії. Крім того, Марія докладає зусиль, щоби зробити інклюзію комфортною для всіх учасників освітнього процесу.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter