Новини

Кабмін схвалив нову редакцію закону «Про дошкільну освіту»

На позачерговому засіданні Уряду схвалено проєкт нової редакції Закону України «Про дошкільну освіту». Про це повідомляє МОН. 

«Документом насамперед МОН пропонує запровадити інтернатуру для молодих фахівців сфери дошкілля, реалізувати принцип «гроші ходять за дитиною», втілити в життя академічну автономію закладів дошкільної освіти та упорядкувати їхню типологію. Упевнений, що спільними зусиллями, за підтримки Президента України, Верховної Ради та органів місцевого самоврядування, ми створимо спроможну систему дошкільної освіти, з рівним доступом до освітніх послуг, мотивованими педагогічними працівниками, безпечним, інклюзивним та розвивальним освітнім середовищем для щасливого дитинства».

                                          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Законопроєкт передбачає покращення умов для здобувачів дошкільної освіти, зокрема:

  1. Забезпечення рівного доступу до якісної дошкільної освіти. Для цього необхідно створити територіальну та безбар’єрну інфраструктуру, запровадити інклюзивний підхід до роботи (наприклад, подолання мовних бар'єрів і забезпечення права дитини на здобуття освіти мовою корінного народу чи національної меншини України, права на здобуття дошкільної освіти українською жестовою мовою).
  2. Вдосконалення функціонування закладів дошкільної освіти.
  3. Цифровізація управлінських та освітніх процесів.
  4. Впровадження альтернативних механізмів функціонування. 
  5. Розвиток закладів дошкільної освіти всіх форм власності.
  6. Забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою.

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter