Новини

Керівники шкіл Херсонщини розриватимуть договори зі вчителями-колаборантами

Керівники шкіл мають право розірвати трудовий договір з вчителем, який пішов на співпрацю з окупантами. Про це в етері телемарафону розповів перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко. 

При цьому він зауважив, що випадки колаборації хоча й є, але вони поодинокі та просто зараз документуються відповідними правоохоронними органами.

«Згідно з українським законодавством, нові керівники закладів освіти мають право розірвати трудовий договір з вчителем, який пішов у колаборацію. І це не лише право, а як на мене, це буде обов'язком нових керівників українських шкіл. Тобто ті вчителі, які пішли на колаборацію з окупантом, як на мене, не мають права викладати в українських школах нашим дітям, які бачили всі ті жахи війни, до яких ці окупанти призводили».

                                 Перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко

Просто зараз у Херсонській області дистанційно навчається 65 тисяч 794 учня, в дистанційному форматі працює 157 українських шкіл. Але після того, як деокуповані теріторії буде очищено, а в деяких школанх - призначено нових керівників, буде відомо, скільки ЗЗСО зможе запрацювати також і у змішаному форматі.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter