Новини

«Чілдрен Кінофест» оголошує сьомий Дитячий кіноконкурс

У межах десятого ювілейного «Чілдрен Кінофесту» вже всьоме відбудеться Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми. До участі приймаються стрічки, створені молодими людьми у віці від 7 до 14 років включно. Переможці отримають нагороди.

На Конкурс можна подавати ігрові та анімаційні фільми тривалістю від 1 до 8 хвилин, жанрових і тематичних обмежень немає.  Для подання роботи потрібно завантажити готове відео на один із безкоштовних онлайн-сервісів і заповнити заявку на сайті, де також можна детальніше ознайомитися з правилами.

Прийом заявок відкрито з 7 листопада 2022 року, завершиться він 2 травня 2023 року. Кожен учасник може подати на конкурс до 5 робіт. Фіналісти, обрані селективною комісією, будуть оголошені 12 травня 2022 року. Аби подати заявку, переходьте за посиланням: https://childrenkinofest.com/ua/contest/kids-contest.htm

Добірку фільмів-фіналістів Дитячого кіноконкурсу покажуть глядачам десятого «Чілдрен Кінофесту».

Переможці конкурсу будуть оголошені 4 червня 2023 року під час Церемонії закриття фестивалю за участі юних творців фільмів. Автор або авторка найкращого українського дитячого фільму отримає почесний диплом і винагороду в розмірі 10 000 грн., приз глядацьких симпатій складе 7 000 грн., а творці найкращих дитячих ігрових та анімаційних фільмів у категоріях 7–10 та 11–14 років будуть нагороджені почесними дипломами й отримають по 5 000 грн.

Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» – подія, яка вже 10 років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей із найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. У 2022 році фестиваль відбувся в онлайн-форматі в Україні та Польщі, яка прийняла найбільше тимчасово переміщених українців. Фестиваль зібрав понад 26 тисяч глядачів.

Фіналістів шостого Дитячого кіноконкурсу могли переглянути охочі з усього світу. До участі було подано понад 100 заявок із усієї України, а перемогла анімаційна робота «Я – птах!» 14-річної Марії Ажислапової з Дніпра. Картина розповідає про маленького пінгвіна, який сприймає чайку за свою маму, і тому злітає у небо.

Десятий Чілдрен Кінофест відбудеться з 26 травня до 4 червня 2023 року.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter