Ідеї, які допоможуть удосконалити робоче місце педагога.

Ваш клас у стилі НУШ уже майже готовий до 1 вересня, всі осередки облаштовані та чекають на появу учнів. Чудово! Тепер саме час причепурити власне робоче місце. Зручно і красиво оформлене, воно подарує чудовий настрій вам і продемонструє дітям приклад гарного смаку.

Який вигляд має ваш стіл? Звісно, головне, аби за ним було зручно працювати, але і зовнішність також важлива! Не має значення – новенький він, чи бачив вже не одне покоління учнів. Якщо є можливість прикрасити його, то чому б ні? Що використати? Наліпки, тимчасові малюнки чи навіть декупаж – вибір за вами!

У вчителя завжди мають бути під рукою робочі папери, товсті теки, зошити учнів, підручники, довідкова література та багато інших важливих речей. І, на жаль, через велику кількість справ далеко не завжди вдається дотримуватися порядку. Щоб після уроків не розбирати завали, що утворилися на столі за день, подбайте про раціональну організацію простору. Для цього підійдуть зручні шухляди, що можна розташувати на підлозі, або полиці, які можна оздобити за власним смаком.

Також для матеріалів, які завжди мають бути під рукою, можна завести спеціальні підставки. А щоб вони не виглядали сумно та стандартно, обклейте їх кольоровим папером та зробіть написи-позначки. Немає місця для розташування додаткових матеріалів на столі? Можна власноруч зробити яскравий та зручний настінний органайзер! І красиво, і практично.

До речі, оздоблення стін учительского осередку вимагає особливої уваги. На стінах можна (і навіть потрібно!) розвісити власні дипломи, грамоти, сертифікати та інші документи, які засвідчують ваші професійні досягнення. А щоб вони мали красивий вигляд та притягували увагу, можна обрати для них яскраві оригінальні рамки. Крім професійних досягнень тут же можна розмістити ваші улюблені світлини з учнями чи колегами.

Учительський стіл має бути акуратним і ошатним, бо розкидані по ньому ручки та олівці створюють вигляд неохайності та неорганізованості, і є поганим прикладом для школярів. Свій простір треба організувати якомога зручніше! Тут вам стануть у пригоді різноманітні підставки для канцтоварів: їх можна придбати або зробити власноруч.

Учитель – жива людина, яка має свої смаки і уподобання. Саме тому не відмовляйте собі у маленьких слабкостях. Якщо ви хочете поставити на поличку фігурки слоників – поставте. А якщо бажаєте повісити на стіну світлину з зображенням Евереста – зробіть це! А ще можна намалювати яскравий веселий плакат – він стане інформацією про вас, такою своєрідною візитівкою.

Не варто стримувати свою уяву! Клас у стилі НУШ має бути затишним та зручним для вас і ваших учнів, а отже, ніяких суворих норм та наказів немає і бути не може. Самовиражайтеся!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter