Зустрічайте новий освітній тиждень із «На Урок»! Саме час зарядитися новими знаннями та отримати неймовірну порцію натхнення! 

Шкільні дослідження родоводів України: основні теоретичні та практичні засади

А ви знаєте історію своєї родини? До речі, дослідженню родоводів у школі присвячені окремі заняття! І не дивно, адже знати власні родинні зв’язки потрібно ще змалечку, бо це неймовірно важливо для кожного. До того ж це дуже цікаво: дослідження архівних документів, історичних джерел та систематизація й оформлення отриманих знань... Справжній детектив!

Щоби створити власний родовід, скористайтеся нашим роздатковим матеріалом:

 

Чи знали ваші, що вивченням родоводів займається генеалогія? Діти можуть повчитися в науковців мистецтву пошуку та систематизації даних про минуле. своєї родини. А про те, як це зробити, розкаже під час свого вебінару генеалог Владислав Волинський.

Долучитися 2 серпня о 18:00 (понеділок)

Графічні організатори у роботі вчителя-словесника: таблиці, діаграми, схеми

Усі вчителі активно використовують різноманітні графічні організатори! Таблиці, діаграми, схеми – всі вони є добрими друзями педагога. Але для створення таких візуальних матеріалів недостатньо лише технічних навичок. Потрібно ідеально розуміти специфіку візуальної інформації та кожного окремого графічного організатора.

Які правила створення візуалу треба запам’ятати?

Ірина Почерніна допоможе розібратися з нюансами створення таблиць, діаграм та схем. У межах вебінару відповімо на такі запитання: що таке графічні організатори? На яких етапах уроку їх доречно використовувати? Як їх застосувати вчителю-словеснику? І це ще далеко не все. Буде цікаво., тож приходьте!

Долучитися 3 серпня о 18:00 (вівторок) 

Сучасне мистецтво як інструмент розвитку критичного мислення

Сучасне мистецтво викликає різні емоції – шок, сміх, спантеличення або навіть огиду. І цю реакцію неодмінно треба піддавати аналізу. Так ми більше дізнаємося про себе та зможемо по-іншому подивитися на звичні речі. А сучасне мистецтво – чудовий помічник, який допоможе переглянути власні навчальні стратегії та знайти ще цікавіші методики!

Тепер ви знаєте, що сучасне мистецтво – багатошаровий та складний конструкт, який не так просто зрозуміти. А як навчити цього дітей?

Вікторія Бавикіна відповість на це запитання вже зовсім скоро в межах свого вебінару. А також поділиться знаннями з історії сучасного мистецтва, розповість про його взаємозв'язок із критичним мисленням і не тільки!

Долучитися 4 серпня о 15:00 (середа) 

Формування ключових компетентностей на уроках математики через розв’язування практико-орієнтованих завдань

Блиск інтересу в очах, логічне мислення і розуміння практичної користі математики… Чи хотіли б ви, щоби саме так описували ваших учнів? Тоді без практико-орієнтованих завдань не обійтися. Завдяки ним школярі вирішують реальні проблеми, а не вигадані задачі. Це наближає математику до реального життя, а також допомагає дітям побачити справжню користь передмета!

А математичні ігри чудово впишуться у цей процес:

Часлм дітям складно зрозуміти, як точні науки пов'язані з реальним життям. Як це змінити? Саме про це розкаже Ірина Жаловага в межах свого вебінару. А також зосередимося на конкретних прикладах практико-орієнтованих завдань на різних етапах уроку!

Долучитися 5 серпня о 18:00 (четвер)

Мотивація учнів початкових класів до навчання шляхом участі в проєктах і конкурсах

Мотивація до здобуття знань зароджується ще у початковій школі. І тут багато залежить від учителя та тих форм роботи, які він або вона обере. Викладач має стати тим мудрецем із притчі, який дає дітям не рибу, а вудку. А щоби діти самостійно «ловили рибу», тобто дізнавалися нове, вони повинні цього дійсно хотіти!

Кілька лафхаків для підвищення мотивації учнів:

Алла Козенко розповість про мотивацію більше! А ще розкаже, як цікаві конкурси та проєкти допомагають набияк мотивувати учнів до пізнання. 

Долучитися 6 серпня о 18:00 (п’ятниця)

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter