Новини

Михайло Федоров: Мінцифри та МОН розробляють нову реформу освіти

Як розповів Михайло Федоров, Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, очільник Мінцифри, МОН та та його відомство разом працюють над новою освітньою реформою. Презентують її орієнтовно вже в липні 2023 року. Роботу над реформою вели впродовж двох останній місяців, і зовсім скоро громадськість зможе з нею ознайомитися.  

Наразі відомо, що нова реформа спрямована на інновації у країні та формування нового мислення в молодого покоління. Зміни, як анонсує Федоров, будуть кардинальними, адже зараз надзвичайно важливо «забетонувати цінності», що є актуальними для українського суспільства та можуть забезпечити розвиток нації. За словами міністра, аналогів новій реформі фактично не існує. 

Планом реформи, як наголошує Федоров, визначено компетентності, стандарти, програми, освітню мережу, необхідні для розвитку (зокрема йдеться про сферу технологій). Також важливо розв’язати проблеми із професійно-технічною та вищою освітою. 

Окремо Михайло Федоров зазначив, що реформа передбачає підвищення престижу професії вчителя, зокрема й у фінансовому плані.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter