Новини

МОН готове розпочати шкільну освіту дітей із 5 років

У разі підтримки ідеї МОН щодо організації 12-річного шкільного навчання, починаючи з 5-ти років, відомство розробить відповідні до віку дітей освітні та навчальні програми. Про це написав на своєму Telegram-каналі т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він зазначив, що для нього важлива думка кожного громадянина.

«Слід зазначити, що закінчення шкільного навчання у 18-19 років (за умов 12-ти класів) не є ключовим аргументом у цій дискусії. Хибно стверджувати, що Україна боїться вчити дітей довго чи багато, хоча саме так деякі «політичні фахівці» від освіти й взялися трактувати розпочате обговорення».

                              т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Серед ключових аргументів щодо змін він називає:

  • наступність дошкільної та початкової ланок освіти; 
  • що раніше починається освоєння дитиною корисних навичок, розвиток здібностей, то успішнішою ця дитина стає в дорослому житті;
  • сучасні діти розвиваються набагато швидше, і значну роль у цьому відіграє шалений темп розвитку інформаційних технологій.

Т.в.о. Міністра також зауважив, що робота з 5-річними та 6-річними дітьми, безумовно, передбачає різні підходи, у тому числі за компетенціями, формою та тривалістю навчання й дозвілля. 

«"Це дорого", – кажуть експерти. Але наші діти не гірші за тих, хто навчається в більш розвинених країнах, і тому аргументи на користь "економії" вважаю недоцільними. Моє завдання – знайти можливості та підтримку. Важливо, що ми обговорюємо це питання за участю батьків, освітян, психологів, педіатрів. А отже, наближаємося до єдиної концепції розвитку шкільної освіти й розроблення Освітнього кодексу».

                                 т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter