Новини

МОН: Із 1 вересня офлайн працюватимуть лише школи з належно обладнаними укриттями

1 вересня почнуть працювати в офлайн-режимі лише ті заклади освіти, які мають належно обладнані укриття. Про це розповів заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, перебуваючи із робочим візитом на Запоріжжі:

«1 вересня в офлайн-режимі працюватимуть ті навчальні заклади, в яких є належно обладнані укриття. Всі інші будуть надавати освіту в онлайн-форматі або практикувати змішану форму. Все буде залежати від безпекової ситуації в країні та регіоні».

Якщо ж говорити про зони бойових дій та прилеглі до них території, то там можливий виключно дистанційний формат навчання. 

Також Андрій Вітренко розповів, що школярі, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, можуть продовжувати навчатися в онлайн-форматі:

«Ми розробили та створили певні моделі, як поводитися людям, які перебувають в окупації, щодо здобуття освіти. Враховуючи протидію з боку рф, в законі про освіту є такі форми навчання, як сімейне навчання. Тобто, діти можуть навчатися вдома, використовуючи всі наявні засоби. Якщо є зв’язок, то нехай підключаються до Всеукраїнської школи онлайн-навчання. Потім ми будемо через систему екстернат оцінювати, переводити їх в інші класи та видавати документи про освіту».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter