Новини

МОН обіцяє підтримку малокомплектним закладам освіти

У МОН готові скоригувати підходи до фінансування освіти у місцевостях із низькою густотою населення. Про це під час зустрічі з керівниками місцевих органів управління освітою Чернігівської області повідомила Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад. 

«Сьогодні ми проїхали 9 шкіл Чернігівської області. Серед них – заклади, де навчаються 42 учні, 40 учнів, що, звісно, дуже мало. І ми бачимо, що у випадку вашої області це не результат неефективності, бо тут закрито дуже багато шкіл і ви активно працюєте з мережею. Основна проблема – густота населення. Тут просто фізично мало людей: є райони, де живуть 7 людей на 1 кв км. Відстані між маленькими школами такі, що ви фізично не можете возити учнів. Ми маємо врахувати, що в Україні є такі регіони і застосувати до них певні коригуючі коефіцієнти при фінансуванні».

                                                             Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Також вона зазначила, що важливо не лише забезпечити належне фінансування, а і розробити особливі програми освітньої підтримки. Необхідно проводити роботу зі вчителями та давати дітям, які навчаються у малокомплектних школах, більше можливостей для того, щоб вони могли отримати найкращі знання та навички.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter