Новини

Уряд спрямував 1,4 млрд гривень на НУШ

12 лютого 2020 року Уряд проголосував за перерозподіл кошт державного бюджету на місця та виділив 1,4 млрд гривень на розвиток НУШ. Гроші призначені для закупівлі обладнання та матеріалів для пілотних шкіл і початкових класів, а також на розвиток учителів. 

«Реформа НУШ – один із основних пріоритетів нашого Уряду, тому ми продовжуємо інвестувати у неї кошти. Цього року нам вдалося збільшити субвенцію на 17% у порівнянні з минулим роком, і тепер вона складає понад 1,4 млрд грн. Загалом же цього року держава планує інвестувати у розвиток шкіл понад 7,5 млрд грн».

                                                         Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Більша частина субвенції (а це 1,03 млрд гривень) піде на закупвлю обладнання та засобів навчання для початкової школи. 25 млн гривень на ті ж целі отримають і пілотні школи.

Кошти буде розподілено наступним чином:

  • 40% – на закупівлю сучасних меблів;
  • 35% – на придбання комп’ютерів;
  • 25% – на інше обладнання та засоби навчання.

Окрема стаття витрат – розвиток учителів. На це виділяється понад 361 млн гривень. З-поміж них – 211,1 млн гривень піде на підвищення кваліфікації вчителів, а 21 млн гривень – на проведення супервізії. Ця частина субвенції також призначена для організації заходів із професійного розвитку директорів шкіл, їхніх заступників, учителів початкової школи, асистентів учителів, викладачів інозземних мов і педагогів, які викладають кілька предметів.

Зверніть увагу: закупівля і доставка обладнання та засобів навчання для початкової школи здійснюватиметься на умовах співфінансування. Для закладів, які фінансуються з обласних бюджетів та знаходяться у Києві, містах обласного значення та ОТГ з центром у таких містах, співвідношення становитиме 70% ресурсу субвенції та 30% коштів місцевих бюджетів. Для шкіл в ОТГ і районах – 90 і 10%, у селах і селищах зі статусом гірських, а також населених пунктах на лінії зіткнення – 95% і 5% відповідно.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter