Новини

Уряд виділив гроші на зарплати вчителям

Сьогодні, 12 лютого 2020 року, Кабмін прийняв рішення про виплату коштів учителям із розрахунку реальної кількості учнів, а не за торішніми даними. Такий підхід було використано вперше. Враховуюче це, Уряд додатково виділив 2,2 млрд гривень на виплату заробітних плат учителям. 

«Зараз ми вперше за 4 роки при розрахунку кількості коштів на зарплати вчителів врахували дані не минулого, а цього навчального року. Оскільки у формулу, за якою розраховується заробітна плата, закладається показник наповнюваності класу, ці дані суттєво впливають на формування бюджету. Гроші, які ми зараз “докинули” на місця, не вплинуть на ставку чи обов’язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність та премії».

                                                          Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Ці кошти дозволять:

  • збільшити бюджет міст обласного значення на 933,6 млн гривень;
  • збільшити районні бюджети на 588,4 млн гривень;
  • збільшити бюджети об’єднаних територіальних громад на 712,3 млн гривень.

«Хочу підкреслити, що це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада й до цього виплачувала усі надбавки та премії. До таких міст, наприклад, належить Київ. Разом з тим, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників».

                                                          Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter