Новини

МОН планує витратити 3,3 млрд грн на закупівлю засобів дезінфекції для шкіл

3,3 млрд грн із залишків торішньої освітньої субвенції підуть на закупівлю засобів дезінфекції та індивідуального захисту для шкіл – про це повідомив т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі одного з телеканалів. Однак поки що це лише плани – для початку необхідно внести зміни до постанови Кабміну. 

Сергій Шкарлет зазначив, що Міністерство фінансів відмовилося виділяти кошти на освіту з коронавірусного фонду, тому МОН планує скористатися залишками освітньої субвенції 2019 року, яка становила 5,2 млрд грн.

«Ми сьогодні підготували новий запит, за першим Міністерство фінансів нам дало відмову щодо фінансування старих секвестрованих програм. Цього разу ми зробили новий запит чисто на засоби дезінфекції та засоби індивідуального захисту в розмірі 3 млрд гривень. Сподіваємося, що ми на наступному тижні зробимо ці зміни».

                                т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

При цьому Міністерство освіти також розраховує на гроші, які віже є.

 

«На 1 січня 2020 року залишками з минулого року освітньої субвенції залишилися 5,2 млрд гривень. 1,9 млрд грн із них – це цільова субвенція на заробітню плату, а 3,3 млрд грн 2020 року може бути розподілено на певні засоби й заходи, які відповідають шостій постанові Кабміну 2015 року. Були нарікання, що у постанові не записано саме засоби індивідуального захисту, засоби дезінфекції. На сьогодні підготовлено проєкт змін до постанови, де чітко прописано рядок, який регламентує розподіл цих 3,3 млрд грн на закупівлю масок і дезінфікувальних засобів».

                                т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Цілком можливо, що питання буде вирішено вже наступного тижня.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter