24 вересня о 18:00Вебінар: Використання елементів проєктної діяльності в умовах змішаного навчання
Новини

МОН: школа має стежити за якістю харчування учнів

Міністерство освіти і науки України наголошує на тому, що погіршення умов харчування школярів є неприпустимим. Про це йдеться у відповідному листі МОН, надісланому обласним держадміністраціям. 

МОН наполягає на необхідності дотримання постанови головного державного санітарного лікаря №50, яка і визначає вимоги до організації харчування.

«Відповідно до Постанови харчування в закладі освіти має здійснюватися згідно з графіком, розробленим керівником закладу освіти. Відстань між столами повинна складати не менше ніж 1,5 м, а за одним столом може знаходитися не більше 4 осіб. Постановою не дозволяється функціонування питних шкільних фонтанчиків, організація харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування».

Міністерство наголошує на тому, що наразі отримує багато повідомлень про погіршення якості шкільного харчування, особливо якщо йдеться про організацію харчування шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції.

«Привертаємо увагу до неприпустимості погіршення умов харчування в закладах освіти, важливості організації якісного, здорового та безпечного шкільного харчування, особливо в умовах карантину та під час тимчасово встановлених відповідних правил та обмежень, а також необхідності забезпечення ефективної взаємодії між постачальниками продуктів харчування та/або послуг з організації харчування, засновниками закладів освіти, органами управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальними органами Держпродспоживслужби та учасниками освітнього процесу».

У МОН звертають увагу на те, що рішення стосовно організації харчування учнів у період карантину приймають керівник та засновник школи. При цьому необхідно врахувати особливості організації освітнього процесу в закладі освіти, кількість учнів, спосіб організації харчування тощо.

«Організація якісного, здорового та безпечного шкільного харчування залежить від ефективної взаємодії центральних органів виконавчої влади, учасників освітнього процесу, постачальників продуктів харчування та послуг з організації харчування, засновників закладів освіти, органів управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальних органів Держпродспоживслужби».

т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter