Новини

МОН створило план розвитку для STEM-освіти

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) на 2020-2027 роки».

Проєкт акта визначає план заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) на 2020-2027 роки, яким визначено комплекс заходів, пов’язаних з формуванням і розвитком навичок науково-дослідницької та інженерної діяльності, винахідництва, підприємництва, ранньої професійної самовизначеності і готовності до усвідомленого вибору майбутньої професії, популяризацією науково-технічних та інженерних професій, поширенням інновацій у сфері освіти.

Серед запропонованих заходів: 

  1. Проведення тематичних конференцій, семінарів, симпозіумів для педагогічних та науково-педагогічних працівників.
  2. Створення нових STEM-центрів та STEM-лабораторій.
  3. Оновлення дизайну пришкільних ділянок.
  4. Упровадження та підтримка гуртків і секцій науково-технічного напряму позашкільної освіти.
  5. Проведення конкурсів, турнірів, олімпіад, інших змагань, літніх шкіл для здобувачів освіти, педагогічних працівників.
  6. Розроблення циклу відеолекцій для вчителів фізики, математики і початкових класів з проблематики природничо-математичної освіти (STEM-освіти).
  7. Розроблення нового змісту природничо-математичної освіти.

І це далеко не все! Детально ознайомитися з планом заходів можна за посиланням.

Пропозиції та зауваження до проєкту надсилайте на електронну пошту b_kudrenko@mon.gov.ua до 26 жовтня 2020 року з темою повідомлення «Громадське обговорення STEM» (відповідальна особа Кудренко Богдан, державний експерт експертної групи з питань освітнього процесу директорату шкільної освіти).

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter