Новини

Національна комісія зі стандартів державної мови зробила заяву з приводу ситуації навколо нового Українського правопису

Національна комісія зі стандартів державної мови стурбована ситуацією, яка склалася навколо нової редакції Українського правопису. Про це повідомляє МОН.

«Усвідомлюючи важливість покладених Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» завдань, пов’язаних із напрямами діяльності, та власну відповідальність, Комісія наголошує на тому, що завчасні дії, звернення та заклики можуть вивести українське суспільство за межі правового поля».

Враховуючи суспільний резонанс, викликаний рішенням кружного адміністративного суду міста Києва щодо постанови Кабінету Міністрів України №437 від 22.05.2019 року, Національна комісія зі стандартів державної мови звертає увагу органів держаної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, що наразі повний текст рішення суду недоступний, тож і конструктивне обговорення його неможливе. 

До моменту, коли рішення суду набуде чинності, постанова Кабінету Міністрів України «Питання українського правопису» від 22 травня 2019 року № 437 є чинною та обов’язковою для виконання на всій території України.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter