Новини

Надто багато учнів: у МОЗ пояснили рішення про перенесення пробного ЗНО в онлайн

В Україні продовжується зростання кількості випадків COVID-19 і саме це стало причиною кардинальної зміни формату пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив сьогодні, 14 червня, під час брифінгу

«У зв’язку з серйозним зростанням кількості захворюваних, яких ми реєструємо за кожну добу вже кілька днів поспіль, і погіршенням епідеміологічної ситуації, особливо у деяких регіонах в умовах нашого адаптивного карантину, у тій самій Львівській, Закарпатській області, решті областей, у місті Київ, було прийнято рішення щодо скасування проведення пробного ЗНО в закладах освіти. Форма, обрана на сьогодні Міністерством освіти, – це можливість проходження пробного ЗНО дистанційно, онлайн».

Він зауважив, що діти зможутть отримати завдання на ЗНО через особисті кабінети на сайті УЦОЯО, або ж, якщо це немоєливо, прийти до закладу освіти та отримати там зошит із формою та завданнями, пройти які можна вдома. 

«Рішення було прийнято у зв’язку з великою кількістю дітей, які зареєструвались на проходження пробного ЗНО... Загалом, за даними Міносвіти, на проходження ЗНО з української мови було зареєстровано близько 190 тис. дітей, по інших предметах – 172 тис.».

                          міністр охорони здоров'я Максим Степанов

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter